Prvo obraćanje biznismena Šaranovića: "Kraš" uzimam za sebe, niko ne stoji iza mene!

Autor:

Vesti

20.11.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski biznismen Nebojša Šaranović izjavio je da kupuje akcije hrvatskog "Kraša" u svoje ime jer veruje da ta kompanija ima veliki potencijal.

RepublikaFoto: youtube.com/Kraš Hrvatska

U svom prvom obraćanju javnosti nakon što je ušao u kupovinu akcija "Kraša", što su hrvatski mediji dočekali na nož, srpski biznismen, vlasnik kompanije "Kapa star limitid", u intervjuu za portal Novac.hr objasnio je svoje motive za ovaj poslovni poduhvat.

- Niz godina poslujemo u konditorskoj industriji regiona i ostvarujemo jako dobre rezultate. Zato redovno pratimo industriju u ovom delu Evrope i smatramo da "Kraš" ima veliki potencijal. On ima sjajan brend, izvrsne proizvode i odlične zaposlene. Verujemo da ima veliki potencijal za dalji rast i razvoj, a smatramo da smo zbog našeg iskustva u industriji dobar ulagač koji može doneti dodatnu vrednost - objasnio je Šaranović.

Komentarišući to što je kupovinu akcija "Kraša" počeo po cenama od 400 i 500 kuna, što su mnogi okarakterisali kao preskupo, a na kraju je došao do cene od čak 1.090 kuna (jedan evro je 6,7 kuna), Šaranović je rekao da "Kraš", u kojem sada poseduje 25,6 odsto akcija, plaća po ceni koju smatra fer vrednošću koju mali akcionari i zaposleni treba da dobiju.

Potpuna je laž da planiram da proizvodnju premestim u Srbiju

- Do sada smo u "Kraš" uložili više od 45 miliona evra. Jako verujemo u pravni sistem republike Hrvatske i smatramo da manjinski paket može biti profitabilan, te smo spremni da participiramo u "Krašu" i sa manjinskim udelom. Te smo mogućnosti svesni od početka, što nije promenilo našu odluku da investiramo. Mnogi nas upozoravaju na primere sinhronizovanog delovanja uprave "Kraša" i mesne industrije "Braća Pivac", ali mi se time ne bavimo jer verujemo da za sve postoje zakoni i regulatori. To je njihov posao. Ne bi bilo dobro da uprava bilo kojim svojim potezom u ovom procesu donese prevagu, a na štetu svih radnika, ostalih deoničara i same kompanije - rekao je Šaranović.

Povodom nezvaničnih informacije da bi ako postane većinski vlasnik "Kraša" proizvodnju premestio u Srbiju ili, ako proizvodnja ostane u Hrvatskoj, otpustio veliki broj radnika, on je kazao da su to zlonamerna tumačenja i potpuna neistina.

- U karijeri sam imao šest fabrika i nijedna nikada nije premeštena niti ugašena. Verujem u proizvodnju i upravo zato investiram u ovu industriju - rekao je Šaranović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading