Američki investitori zainteresovani za Novi Sad

Autor:

Vesti

20.11.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri razgovarali su o mogućnostima pospešivanja saradnje u svim vitalnim oblastima, ocenivši da su dosadašnja iskustva bila plodotvorna i pozitivna na obostrano zadovoljstvo. Ako je sudeći po tonu ovih razgovora, u Novom Sadu se mogu očekivati nove američke investicije i otvaranje novih radnih mesta.

Foto: Promo

Na sastanku u Gradskoj kući Vučević je istakao da Novi Sad punom snagom radi na razvijanju poslovnih i industrijskih zona i da očekuje veliko interesovanje investitora. Gradonačelnik je konstatovao da američke kompanije trenutno dobro posluju u Novom Sadu.

Novi američki ambasador, koji je zamenio Kajla Skota kad mu je istekao mandat, rekao je da izuzetno ceni prijateljstvo i veze izmedu dveju država i da će ambasada i dalje pružati podršku Srbiji u procesu evropskih integracija.

Kako saznaje portal Republika, postoji nekoliko američkih investitora koji se interesuju za otvaranje pogona i predstavništava u Novom Sadu. Ključna prednost Novog Sada za investitore je izuzetno povoljan geografski položaj i dobra saobraćajna konekcija sa ostatkom Srbije, ali i zemljama u okruženju.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA NOVOG SADA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading