NAŠ GARANT ENERGETSKE SIGURNOSTI: Radovi na Turskom toku u Srbiji pri kraju

Autor: RTV

Vesti

17.11.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju stigla je do granice između Srbije i Mađarske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U toku su radovi na postavljanju cevi u Opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića.

Reč je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i ukoliko sve bude teklo po planu planirani radovi za priključak na ruski gasovod "Turski tok" biće završeni kako je najavljivano – do kraja ove godine, prenosi RTV.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća "Gastrans" rade užurbano i koriste lepo vreme kako bi poslednjih oko 10 kilometara postavljanja magistralnog gasovoda koji treba da bude priključen na "Turski tok" od granice Bugarske pa do Mađarske završili u planiranom roku.

- Ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdevanju gasom ne samo Srbije nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za Mađarsku, a verovatno za Austriju i Nemačku. Ovo će sigurno u materijalnom smisli biti dobra prihodovna strana - kaže Miloš Kravić, predsednik SO Kanjiža.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji.

Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda. Radovi su započeti krajem aprila i angažovan je veliki broj domaćih kompanija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading