SRBIN NASTAVLJA DA GOMILA AKCIJE "KRAŠA": Šaranović drugi najveći deoničar hrvatskog preduzeća

Autor: Tanjug

Vesti

10.11.2019

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiparska kompanija "Kappa Star Limited", u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja da povećava svoj udeo u Krašu dostigavši sredinom ove sedmice prag od 25,01 odsto vlasništva nad akcijama hrvatskog konditorskog preduzeća

RepublikaFoto: youtube.com/Kraš Hrvatska

Kraš je pre dva dana putem Zagrebačke berze objavio da je primio obaveštenje od kiparske firme da je prešla prag od 25 posto deonica Kraša, izvestila je Hina uz konstataciju da je Šaranović drugi najveći deoničar ove hrvatske kompanije.

Prema podacima iz objave, "Kappa Star Limitid" je kupovinom deonica Kraša na Zagrebačkoj berzi u sredu, 6. novembra, prešao prag od 25 posto vlasničkog udela u Krašu, pa nakon te kupovine na kastodi računu kod Rajfajzen banke Austrija drži 374.876 deonica ili 25,0147 posto.

Najveći udeo u Krašu i dalje drži Mesna industrija braća Pivac, sa 30,37 posto deonica, dok je Kraš ESOP, koji drži 18,45 posto deonica na trećem mestu.

Deonica Kraša je u fokusu ulagača od 9. septembra, kada je Mesna industrija braća Pivac najavila ponudu za preuzimanje te kompanije. Ponudu su objavili 23. oktobra i u njoj su ponudili cenu od 57,7 evra po akciji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading