U Smederevu posao za 1200 ljudi: Finci grade novu fabriku

Autor: ekapija, Republika

Vesti

26.10.2019

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođač kablova za auto-industriju PKC počeo je u smederevskoj industrijskoj zoni izgradnju novih pogona, što je investicija zahvaljujući kojoj će narednih godina posao dobiti još 1.200 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je, sa predstavnicima PKC Wiring Systems i predstavnicima izvođača radova, ITG Smederevo prisustvovala svečanom obeležavanju početka radova na proširenju kapaciteta, odnosno izgradnji novih 11.000 m2.

Gradonačelnica je istakla da će ovo proširenje uticati na poboljšanje standarda i bolju egzistenciju Smederevaca.

- Posle HBIS-a, kompanija PKC Wiring Systems je najbitnija fabrika, odnosno postrojenje za grad Smederevo, fabrika bez dimnjaka, sa ekološki zdravom pričom - rekla je Avramović, a navodi se na sajtu Grada.

Kako je ranije navedeno, plan kompanije PKS je da u kupovinu i infrastrukturno opremanje zemljišta, kao i kupovinu i rekonstrukciju postojeće hale i izgradnju novog dela, uloži 20 miliona evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Toma

26.10.2019 13:12

A Branicevski okrug nista do sada.