ODRŽANO MEĐUNARODNO TAKMIČENjE U SNABDEVANjU AVIO-GORIVOM U ORGANIZACIJI KOMPANIJE "GASPROM NJEFT-AERO"

Autor:

Vesti

08.10.2019

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Gaspromnjeft-Aero", Objedinjena grupa za kvalitet avio-goriva međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj IATA Fuel Quality Pool (IFQP) kao i Međunarodna organizacija za avio-goriva The Joint Inspection Group (JIG) organizovali su drugo po redu takmičenje u oblasti snabdevanja avio-gorivom, Aviation Fuelling Challenge (AFC), koje je održano od 1. do 3. oktobra u Beogradu. Zvanični partneri takmičenja bili su NIS i kompanija JAT Tehnika na čijoj je lokaciji organizovan praktični deo takmičenja.

RepublikaFoto: Promo foto

U 2019. godini geografija učesnika Aviation Fuelling Challenge takmičenja se proširila. Ove godine učestvovalo je deset timova iz kompanija koje se bave prometom avio-goriva: Total (Francuska), CNAF (Kina), China Aviation Oil (Kina), Petrolimex Aviation (Vijetnam), NIS (Srbija), OMV Petrom (Rumunija), Makpetrol A.D. (Makedonija), Hifa Oil (Bosna i Hercegovina), BATO (Rusija) i Gaspromneftь-Aero (Rusija), što je za dva tima više nego u 2018. godini. Nagrade su dodeljene u tri pojedinačne nominacije -  vozačima tankera za snabdevanje gorivom (Wingman), šefovima smena (Operational manager) kao i zamenicima šefova proizvodnje (Technical manager).  Dodeljena je takođe i glavna nagrada na osnovu ekipnih rezultata.

Foto: Promo foto

Takmičarski zadaci bazirani su na zahtevima međunarodnih standarda kvaliteta u oblasti snabdevanja avio-gorivom. Učesnici su rešavali teoretske testove u elektronskom formatu, kao i dva praktična zadatka. U ekipnim takmičenjima timovi su se nadmetali u rešavanju četiri praktična zadatka sa vremenskim ograničenjem. U sastavu žirija bili su predstavnici IFQP-a i JIG-a.

Za pobednika Aviation Fuelling Challenge-a u ekipnom delu takmičenja proglašen je ruski tim "Gaspromneft-Aero", dok je drugo mesto zauzeo NIS iz Srbije.  Treće mesto  pripalo je timu CNAF iz Kine.

RepublikaFoto: Promo foto

U pojedinačnim nominacijama nagrade su osvojili predstavnici pet timova. Za naajbolje vozače aerodromskih tankera proglašeni su Guangzhong Zhang, predstavnik "China Aviation Oil", Vladimir Gorin iz "Gaspromnjeft-Aero" i Ljubinko Marinković iz NIS-a. U nominaciji "Šef smene" prva tri mesta pripala su Aleksandru Slugačovu iz "Gaspromnjeft-Aero", Eric Brunel  iz "Total" kao i Ruslanu Mihajlovu iz kompanije "BATO".

Kapiteni timova bili su zamenici šefova proizvodnje koji su se takođe takmičili u profesionalnoj veštini. Prva tri mesta pripala su Vladislavu Goverdovskom iz "Gaspromnjeft-Aero", Mariji Jovović iz NIS-a i Konstantinu Šapranovu iz kompanije "BATO".

Foto: Promo foto

- Ove godine po prvi put u okviru AFC-a održana je radionica u kojoj su učestvovali svi učesnici turnira, a na kojoj je svaki tim podelio sa kolegama svoje praktične ideje i rešenja u oblasti obezbeđenja bezbednog tankovanja aviona. Uspeli smo da prikupimo jedinstveni materijal na primerima iz radne prakse stručnjaka od Vijetnama do Francuske - naglasio je generalni direktor "Gaspromneft-Aero" Vladimir Jegorov.

- Naš turnir postaje jedini radni prostor na svetu na kom stručnjaci za proizvodnju iz različitih zemalja razmenjuju najbolje prakse, rade na rešavanju problema koji utiču na razvoj i standardizaciju globalnih procesa snabdevanja avio-gorivom. Zahvaljujemo našim partnerima na podršci i učešću u drugom međunarodnom takmičenju u snabdevanju avio-gorivom i nadamo se da će to postati stalna platforma za međusobnu saradnju stručnjaka u ovoj oblasti - istakao je Jegorov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading