Evo plana investiranja japanskog giganta: Srbija će biti baza za preuzimanje ogromnog tržišta u svetu

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

30.07.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanska kompanija Tojo tajer (Toio Tire Corporation) najavila je osnivanje ćerke firme u Srbiji koja će graditi i upravljati novim pogonom za proizvodnju guma u Inđiji, kao i da će radovi na izgradnji početi u maju 2020.

RepublikaFoto: youtube.com/TOYO TIRES JAPAN

Ranije danas predsednik Srbije saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare vest o dolasku "Tojo tajer" a kompanija se oglasila saopštenjem na svom veb-sajtu.

Kompanija ističe da će ta fabrika od 2022. preuzeti ključnu ulogu na evropskom i ruskom tržištu.

- Tojo tajer će započeti izgradnju fabrike u Srbiji u maju 2020. godine, a proizvodnju guma u januaru 2022. godine. Kapacitet od pet miliona guma godišnje (guma za putnička vozila) biće postignut do leta 2023. godine - navedeno je u saopštenju.

Kompanija navodi da namerava da kontinuirano jača svoju poslovnu platformu praveći proizvode sa visokom dodatnom vrednošću i blagovremenim snabdevanjem na globalnom tržištu.

S tim u vezi, Tojo tajer je u okviru srednjoročnog plana za 2017. godinu najavio da će razmotriti novu proizvodnu platformu sa fokusom na održivi rast u 2020. godini i nadalje.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Tojo tajer isporučuje gume za evropsko i rusko tržište iz fabrika u Japanu i Maleziji.

- Nova proizvodna baza u Srbiji će 2022. godine preuzeće ključnu ulogu u tom pogledu. Ovaj novi proizvodni portfelj ojačaće naš globalni sistem za proizvodnju i snabdevanje guma.

Kako je navedeno, sistem IoT (Internet of Things, ek: MES * 1) biće u potpunosti instaliran u toj fabrici, koja će funkcionisati kao sofisticirana -pametna- fabrika.

Tojo navodi da će prihvatiti izazov za postizanje novog nivoa konkurentne proizvodnje, istovremeno ostvarujući visok kvalitet po niskoj ceni.

2022 Tojo će preuzeti ključnu ulogu na evropskom tržištu

Takođe, planira da isporuči jedinstvene proizvode sa visokom dodatnom vrednosti za luksuzna putnička vozila i laka teretna vozila unutar i izvan evropskog tržišta.

Kako je navedeno, Republika Srbija ispunjava sve zahteve kompanije Tojo tajer i zato je posebno atraktivno poslovno okruženje u Evropi.

Sedište kompanije Tojo tajer je u gradu Itami, u prefekturi Hiogo, predsednik je Takashi Shimizu, navedeno je u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading