Siniša Mali: Osam milijardi dinara suficita u budžetu, uskoro povećanje plata

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

21.06.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je umesto planiranog deficita u državnom budžetu u maju ostvaren suficit veći od dve milijarde dinara, a da je kumulativni suficit 8,3 milijarde dinara.

 

- U pr

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Siniša Mali

vih pet meseci i dalje smo u suficitu. Mi smo u kumulativnom suficitu većem od 8,3 milijarde dinara - precizirao je ministar Mali u izjavi za Tanjug.

On smatra da zato s pravom govorimo o tome da do kraja godine možemo da očekujemo povećanje plata i penzija. 

Mali je ranije danas naveo da će u budžetu za 2020. biti izdvojeno još više novca za investicije u infrastrukturu, i putnu i železničku jer to, dodaje, dovodi nove investitore.

- Prihodi od PDV-a i akciza koji su veći od projektivanih govore o tome da je situacija u privredi mnogo bolja nego što je bilo ko predvideo. Naravno, još puno toga mora da se uradi po pitanju razvoja infrastrukture i povećanja zaposlenosti, borimo se za svako radno mesto - rekao je Mali za Pink televiziju.

Ministar je rekao i da brojni investitori u svetu veruju da je Srbija na dobrom putu, te sada treba da se borimo za regionalni razvoj, nove kilometre autoputeva, bolje budžete i veće plate. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lepi

21.06.2019 16:26

I jedna lepa vest...