Ministarka ljuta zbog pomeranja roka: Stajaću im nad glavom, dok se novi rok ne ispoštuje

Autor: Tanjug

Vesti

20.06.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kiše.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Ilustracija

Autoput od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović posle razgovora s predsednicima izvođača i nadzora.

Mihajlovićeva je obišla celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac - Ub, Ub - Lajkovac i Lajkovac - Ljig, i razgovarala s predstavnicima kineske Šandong haj spid grupe, podizvođača Energoprojekt niskogradnje i Nukleusa, i nadzora - Koridora Srbije.

- Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan - rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Podsetila je da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Koridor 11

- Nisam poznata kao neko ko hvali izvođače, ali je činjenica da smo u prethodnom periodu imali dosta kiše i da zbog toga radovi nisu mogli biti završeni do Vidovdana - rekla je ministarka.

Ona je naglasila da će sa otvaranjem tog autoputa Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i ocenila da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

Foto: youtube.com/milaneze81
Ibarska magistrala

- Zaobilazimo najkritičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti - dodala je ministarka.

Istakla je da je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija autoputa na deonici Ub - Lajkovac, koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata, i da se završi opremanje tunela Brančići kod Ljiga.

Deonca Ub - Lajkovac se popravlja na ukupno 13 mesta, a u taj posao je uveden još jedan podizvođač koji će asfaltirati tu deonicu, azerbejdžanski Azvirt.

Zorana Mihajlović je rekla i da se u decembru završava i deonica Koridora 11 Surčin - Obrenovac i najavila potpisivanje sledeće nedelje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading