NIKO NIJE NI TRAŽIO: Za sada bez poskupljenja struje

Autor: Tanjug

Vesti

23.05.2019

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti, rekao je ministar energetike.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

Elektroprivreda Srbije nije za sada podnela zahtev za povećanje cene električne energije, izjavio je ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je za RTS rekao da je tema poskupljenja struja bila daleko više prisutna u medijima nego što je bila deo razgovora sa MMF-om.

- Međunarodne finansijske institucije uvek preporučuju da Srbja kao zemlja koja ima najnižu cenu električne energije u Evropi da tu cenu koriguje, i mi im uvek kažemo da to mora da bude deo ozbiljnih matematika, analiza - rekao je Antić.

Foto: pixabay.com

Ponovio je da EPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje.

- Mi imamo aranžman sa Svetskom bankom i obavezu da razmatramo sve finansijske parametre koji će garantovati finansijsku održivost Elektroprivrede Srbije i njihove performanse da mogu da investiraju, održavaju sistem. Tako da svake godine mi sa Svetskom bankom imamo matematiku na osnovu koje se analiziraju svi ukupni parametri od naplate, gubitaka, stanja na ukupnom tržištu do efikasnosti upravljanja - rekao je Antić.

Cena električne energije, kako je podsetio, nije povećana 2018.

- Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti - zaključio je Antić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading