Na pijacu samo kao posmatrač: Kad vidite cene neće vam biti dobro, paprika zauzuma prvo mesto!

Autor: novosti.rs

Vesti

18.05.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako kišni dani nisu odavali takav utisak, na prestoničkim pijacama proleće uveliko traje. Zeleniša ima u izobilju, a ovih dana su se pojavile i prve trešnje. Ipak, loši vremenski uslovi su značajno uticali na plodove, te tako ove prolećne poslastice ima u manjim količinama, a za kilogram trešanja treba izdvojiti i do 400 dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Na samom ulazu na Bajlonijevu pijacu rumene se jagode, koje drže prosečnu cenu od 200 dinara. Na tim tezgama uvek ima gužve, a prodavci kažu da su zadovoljni prometom. Od sezonskog povrća ima svega.

Mladi luk košta 100 dinara, baš kao i blitva, zelena salata oko 40 dinara, a cena paradajza zavisi od sorte, i kreće se između 150 i 200 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najskuplje na pijaci su paprike, babure su oko 400 dinara, a šilje koštaju 300 dinara!

Bez obzira na to što je maj umesto sunca doneo kišu, naroda na pijaci ima, ali se i kupci i prodavci žale na vremenske uslove koji su doveli do lošijeg izbora voća i povrća na tezgama.

- Žao mi je što ćemo ove godine teže naći slatke trešnje - kaže jedan od kupaca na Bajloniju. - Loše vreme je baš uticalo na njih, slabo su rodile, a i ove što su na tezgama su kiselije nego inače.

Međutim, prodavci tvrde da su izdojili najbolje što su mogli od ovogodišnjeg roda, i da za većinu povrća nema zime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading