Matijević pravi hotel u centru BG: Počinju radovi na preuređenju zgrade Jugoeksporta

Autor: novaekonomija.rs

Vesti

28.08.2017

18:03

Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević najavio je da će za nekoliko dana početi radovi na rekonstrukciji i preuređenju zgrade Jugoeksporta na Trgu Republike u Beogradu u hotel sa četiri zvezdice koji će se zvati Centar Beograd.

youtube.com/RTV Yu Eco
Kupio zgradu Jugoeksporta i pravi hotel: Petar Matijević

Matijević je rekao da su obezbeđene dozvole i da će istovremeno početi radovi na fasadi i u unutrašnjosti.

- Zgrada je pod zaštitom države kao spomenik kulture pa fasada neće biti menjana već će samo obnovljena, krečenjem u belo - rekao je Matijević.

Dodao je da će hotel imati 68 soba i da će ga rekonstrukcija koštati skoro koliko i kupovina zgrade.

- Zgradu od 5.500 kvadrata platio sam oko 7,5 miliona evra, a investiraću skoro još toliko, tako da će me hotel koštati oko 14 miliona evra - rekao je Matijević.

Hotel će se, prema njegovim rečima, zvati Centar zbog toga što se i hotel u Novom Sadu u njegovom vlasništvu tako zove, a oba se nalaze u samom centru grada.

Dodao je da će u hotelu Centar u Beogradu zaposliti 30 radnika, a planirano je da bude otvoren krajem ove godine.

Matijević je kupio poslovnu zgradu Jugoeksporta od 5.500 kvadrata i preuzeo je u februaru ove godine i to će biti peti hotel u njegovom vlasništvu jer tri ima u Zrenjaninu i jedan u Novom Sadu.

Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. po projektu Matije Bleha, a nekoliko puta je nuđena na prodaju. Na prvoj prodaji početna cena je bila 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

Komentari (0)

Loading