Od maja veće plate zaposlenima u predškolskim ustanovama, evo i koliko!

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2019

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, da će plate zaposlenih u predškolskim ustanovama od maja biti povećane za 9 odsto.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

- Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine, umesto dosadašnjih sedam odsto, počev od plate za maj 2019. godine - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je poslanicima predstavio i Predlog Zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Sosijete Ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke za izmirenje obaveza javnog preduzeća "Srbijagas".

- Reč je o zaduženju "Srbijagasa" po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske - rekao je Mali.

Dodao je da je iznos kredita 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

Na dnevnom redu sednice Skupštine su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Češke Republike o regulisanju duga Republike Srbije prema Češkoj Republici kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlada Republike Srbije i "Rondex Finance Inc" o regulisanju neizmirenog duga Srbije prema "Rondex Finance Inc".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading