PROPUST "IKEE" MOŽE DA KOŠTA GRAĐANE: Slanjem kataloga pomogli lopovima

Autor:

Vesti

15.08.2017

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedski proizvođač nameštaja ugrozio imovinu milion građana Srbije kačenjem reklamnog materija na vrata stanova i time dao signal lopovima u kom stanu niko ne boravi

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
"Ikea" poslala 919.000 kataloga na adrese građana u krugu od 60 kilometara od robne kuće

Švedski proizvođač nameštaja "Ikea" ugrozio je bezbednost građana! Naime, slanjem kataloga na kućne adrese, odnosno kačenjem na ulazna vrata stanova i kuća, "Ikea" je skoro milion srpskih domova učinila potencijalnom metom lopova.

3-5 stanova obiju dnevno u Beogradu

Prema informacijama iz same kompanije, 919.000 kataloga odštampano je i poslato na adrese Beograđana i u krugu od 60 kilometara od robne kuće. I dok su jedni bili oduševljeni potezom ove kompanije i jedva dočekali svoj primerak, drugi su negodovali smatrajući da je to pozivnica provalnicima, kojima bi to bio znak da je stan prazan.

A da se ovaj scenario možda već ostvario, sugeriše sledeći komentar na jednom od portala.

- U ulazu do našeg dan ranije okačili kataloge "Ikee" na vrata stanara, sledećeg dana su komšiji koji nije bio kod kuće, a katalog mu stajao i sutradan, stan obili lopovi! - kaže jedan od čitalaca.

PRAZNITE SANDUČIĆE

Ljubomir Knežević, v. d. šefa Odseka za suzbijanje teških krađa i krađa PU Beograd, kaže da je reklamni materijal najbolji signal lopovima da u stanu niko ne boravi.

- Nevezano za "Ikeu", stalno apelujemo na građane da sklanjaju flajere, račune i drugu poštu naročito iz poštanskih sandučića jer su u prizemlju i odmah su uočljivi, pa lopovi tako biraju metu. Takođe, tokom godišnjih odmora uvek se beleži blagi porast krađa, a sezona je još uvek u toku. Građanima savetujemo da, ukoliko su na godišnjem odmoru, angažuju komšiju, rodbinu, prijatelje da redovno sklanjaju sve što se ostavi u sandučiću ili na vratima jer, ma koliko to izgledalo bezazleno, lopovi razmišljaju drugačije od vas - savetuje Knežević.

Isto uradili i u Hrvatskoj

Inače istu, reklo bi se, početničku grešku "Ikea" je napravila i 2014, kada je otvarala robnu kuću u Hrvatskoj, o čemu se takođe povela velika polemika u javnosti, međutim, kritike suseda očigledno nisu urodile plodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading