Počela maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa u mreži NIS-a u Beogradu

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

07.12.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloprodajna mreža kompanije NIS postala je bogatija za još jedan objekat koji je u svoju ponudu uvrstio komprimovani prirodni gas (KPG), a reč je o GAZPROM benzinskoj stanici "Žarkovo 2" u Beogradu. Otvaranjem prve punionice KPG u glavnom gradu Srbije od ukupno tri kojima raspolaže mreža benzinskih stanica NIS, kompanija je nastavila sa širenjem maloprodaje ovog energenta koji se zbog svojih ekoloških karakteristika smatra gorivom budućnosti.

Foto: Promo foto

Kao kompanija koja poseduje najveću mrežu benzinskih stanica u Srbiji, NIS je prepoznao prednosti upotrebe komprimovanog prirodnog gasa. Osim široke primene u industriji, ovaj energent se kao alternativno gorivo koristi za sve vrste motornih vozila, a gorivom budućnosti se naziva kako zbog svojih ekoloških karakteristika, tako i zbog odličnih performansi koje pruža vozilima. Osim toga, smatra se i najekonomičnijim konvencionalnim gorivom za motorna vozila jer se njegovom primenom, u poređenju sa benzinom, dizelom i tečnim naftnim gasom,  ostvaruju značajne finansijske uštede.

NIS je prva velika mreža benzinskih stanica u zemlji koja je u svoju ponudu uvrstila komprimovani prirodni gas puštanjem u rad punionice KPG na NIS Petrol benzinskoj stanici "Novi Sad 10" 2015. godine, a godinu dana kasnije i  maloprodajne jedinice ovog energenta na  NIS Petrol benzinskoj stanici "Čačak 1". Otvaranjem prve punionice komprimovanog prirodnog gasa u Beogradu, NIS nastavlja sa ulaganjima u razvoj maloprodaje ovog ekološki čistog energenta.    

Dodatna informacija:

Komprimovani prirodni gas je prirodni gas koji se komprimuje (sabija) na pritisak od 220-250 bara. Glavni sastojak je metan, koji u poređenju sa ostalim derivatima ima najmanji koeficijent emisije CO₂ po jedinici oslobođene energije. Pored ponude u maloprodaji, komprimovani prirodni gas dostupan je potrošačima i kroz sistem veleprodaje NIS-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading