Dejan Ćika: Neto dobit preduzeća 65 posto veća

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

26.11.2018

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno preduzeće Skijališta Srbije u 2017. godini ostvarila je neto dobit u iznosu od 167,8 miliona dinara, što je 65 posto više u odnosu na ostvarnu neto dobit u 2016. godini. Ovaj iznos je za 6 puta viši od plana za 2017. godinu. U skladu sa Zakonom o budžetu, ovo preduzeće je u budžet Republike Srbije uplatilo 112 miliona dinara, odnosno na ime raspodele dobiti 84 miliona dinara i na ime poreza na dobit preduzeća 28 miliona dinara.

RepublikaFoto: Promo foto
Dejan Ćika

- Izuzetni poslovni rezultati koje smo ostavarili prethodne sezone doprineli su tome da povećamo sredstva koja smo uplatili u državni budžet. Prošlogodišnja skijaška sezona je premašila sva očekivanja, ostvareni su značajni prihodi, ali i broj skijaša koji skija u srpskim ski centrima povećao se za 20 posto u odnosu na godinu pre - rekao je direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika.

Govoreći o narednom periodu i o novoj sezoni koja očekuje preduzeće, Dejan Ćika je izrazio pozitivna očekivanja i  siguran je da će se trend rasta u poslovanju Skijališta Srbije nastaviti.

- Potpuno smo spremni za početak skijaške sezone, a skijaše i bordere čekuju brojne novine. Pred kraj leta postavljena je veštačka staza, jedina u ovom delu Evrope, koja omogućava skijanje tokom 365 dana u godini. Za ovu zimu pripremili smo nove staze na lokaciji Gvozdac i Duboka, postavljen je novi ski lift na Marinim vodama, zatim jedan ka Vikend naselju uz prateću stazu, pored dve postojeće, od ove sezone imamo još jednu noćnu stazu na Pančiću. Posetioci Kopaonika će od ove sezone moći da vide kako izgleda priprema staza i planina noću, jer imamo taksi tabač. Kao i prethodnih godina, očekujemo veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, što će doprineti još boljim rezultatima - istakao je direktor Skijališta Srbije.

Ovo preduzeće u prethodnom periodu imalo je niz aktivnosti za pripremu sezone, ali i brojne promotivne akcije. Nakon pretprodaje preko web shopa, gde su skijaši imali priliku da kupe ski karte sa popustom od 15 posto, nastavlja se sajamski popust preko interneta, a od 29. novembra do 2.decembra svoju ponudu predstavljaju na sajmu Expo zim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading