Mali o povećanju taksi: Priština nas izaziva jer su besni zbog Interpola!

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniš Mali, reagujući na odluku da Priština poveća takse na srpsku robu za 100 odsto kaže da je u pitanju bes prištinskih vlasti zbog činjenice da nisu ušli u Interpol i potpuno skandalozna odluka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Ministar kaže i da Priština ne poštuje nijedan zakon i nijedan sporazum. 

- Ovo je daleko ne samo od CEFTA sporazuma, već i od zdrave pameti. Izazivaju nas jer su besni i gledaju dokle mogu da idu. Ispituju i naše granice, ali i granice međunarodnih institucija, koje na ovo moraju da reaguju. To nije način za rešavanje problema već odluka koja vodi ka produbljivanju sukoba, kome se zbog ovakvih stvari ne nazire kraj. Potpuno skandalozna odluka koja se kosi sa zdravim razumom - kaže Mali za Tanjug.

Odluka Prištine pokazuje njihovu slabost i bes zbog činjenice da nisu ušli u Interpol, ističe Mali.

- Doživeli su debakl, i ne mogu da se nose sa tim, ponašaju se neozbiljno i neodgovorno. To je katastrofalna politička odluka koja nema veze sa realnošću i koju će nažalost građani osetiti - rekao je Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Drecun: Žele da otežaju položaj ostanka Srba

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je današnja odluka Prištine da podigne takse na srpske proizvode na 100 odsto sulud i potpuno nepotreban potez, koji pokazuje svu nemoć Prištine. 

- Iskoristili su to nezadovoljstvo da nastave sa pogoršanjem odnosa sa Beogradom i otežavanjem komunikacije Beograda sa srpskim narodom na KiM, kao i položaj ostanka srpskog naroda u južnoj pokrajini - rekao je Drecun za TV Pink.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Todor

21.11.2018 15:46

Priština će morati da snosi posledice ovakvih postupaka.

sima

21.11.2018 15:57

Mogu samo da budu besni jer nikada nece biti primljeni. Ovo je za svaku osudu sta oni rade i cime se sluze u nadi da ce uspeti da isprovociraju srbiju.

Anja

21.11.2018 16:00

Pristina kao i uvek provocira ,stvarno su uzasni po svakom pitanju.

sanjica

21.11.2018 16:01

To što radi Priština je odraz nemoći i besa što politički gube