"Merkelova je često "gasila požare" koje mi nismo mogli"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2018

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić, koja će večeras u okviru posete Nemačkoj prisustvovati svečanoj večeri u organizaciji "Zidojče cajtunga", gde će se obratiti i Angela Merkel, kaže da će to biti prilika da razgovara sa nemačkom kancelarkom o različitim pitanjima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Brnabić je rekla da će Merkelovoj zahvaliti za svu podršku koju Nemačka pruža Srbiji, ali razgovarati sa njom i o pitanju Kosova i Metohije.

- Ja ću njoj, pre svega, zahvaliti za podršku koju Nemačka pruža Srbiji i našim evrointegracijama, za svo poverenje koje nemačke kompanije imaju prema Srbiji, jer su važan promoter Srbije - rekla je Brnabić nakon sastanka u Saveznom udruženju nemačkih privrednih komora u Berlinu.

Kako je rekla, sugurno će sa Merkelovom razgovarati i o Kosovu i Metohiji, svesna da se razlikuje ono što Srbija i Nemačka misle o tome šta bi moglo da bude rešenje za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prrištine.

- Ali, Nemačka je uvek bila konstruktivan partner i razgovaraćemo o tome, i videćemo kako možemo i ovde da približimo naše stavove - rekla je Brnabić.

Na pitanje da li najavljeno povlačenje Merkelove 2021. godine može da nanese štetu evrointegracijama Srbije, Brnabić je rekla da može, jer je Merkelova bila osoba koja se bavila Zapadnim Balkanom, inicirala Berlinski proces i regionalno povezivanje.

- To nam je puno značilo. Često je Nemačka gasila neke požare, koje mi nismo mogli da ugasimo - podvukla je Brnabić.

Dodala je da je za nju lično važno što je njena poseta Nemačkoj i politička i ekonomska i medijska, budući da učestvuje na konferenciji Zidojče cajtunga, te da se obratila na forumu Fondacije Konrad Adenauer i prisustvovala radnom doručku Fondacije Kerber, gde je razgovarala i sa ljudima iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova i kabineta Angele Merkel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
luidji

13.11.2018 19:23

Angela ima postovanje i daje podrsku nasem predsedniku!

Srpski delija

13.11.2018 20:40

Angela Merkel nesumnjivo podrzava Srbiju na putu ka clanstvu u EU!

Lea

13.11.2018 20:41

Merkelova ima veliko postovanje prema nasem predsedniku.

Legionariii

13.11.2018 22:15

Nemacka kancelarka u svakom smislu podrzava Srbiju.