Mladi Nikola jedva izdržao prošlogodišnje takmičenje zbog pogibije oca, a sada mu posvetio prvo mesto!

Autor: novosti.rs

Vesti

08.11.2018

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruševljanin Nikola Stanojević (22) osvojio je Državni šampionat Nemačke u šminkanju i to u danima kada obeležava prvu godišnjicu od najtragičnijeg trenutka u svom životu.

Foto: instagram.com/Nikola Stanojevic
Nikola Stanojević na prestižnom takmičenju

Mladi umetnik iz Trmčara kod Kruševca, 28. oktobra 2017. ostao je bez oca Budimira Stanojevića (47), radnika Javnog komunalnog preduzeća, koji je poginuo kada ga je nesmotreni vozač prikleštio "smartom" uz kontejner. Za volanom auta bio je drogirani i pijani Kruševljanin, koji je nedavno, prvostepenom presudom, osuđen na tri godine zatvora.

 

 

Nikola se i prošle godine, uoči očeve sahrane, nadmetao na prvenstvu Deutsche Makeup Meistarshaft Beautyforum Munchen. I prošlogodišnji plasman i ovu šampionsku titulu posvetio je pokojnom ocu. Iako je razmišljao o odustajanju, podrška majke Violete i cele porodice pomogla mu je da iz ljudske drame izađe kao pobednik.

 

 

- Prošle godine sam samo zatvorio oči i razamišljao koliko se otac radovao mom plasmanu u finale prvenstva. Zato sam odlučio da pružim bukvalno zadnji atom snage i verujem da sam zato i postigao odličan rezultat - svedoči majstor šminkanja Nikola Stanojević, koji je trijumfovao u šampionatu čija je završnica trajala punih sedam sati.

PODRŠKA PORODICE

Nikolini roditelji Violeta i Budimir želeli su da bodre sina na prošlogodišnjem šampionatu, za njih su bile rezervisane i avionske karte, ali je Budimirova pogibija zauvek promenila život Stanojevića. Kod kuće su za Nikolu navijali brat Aleksandar (27) i sestra Tatjana (25) sa svojim porodicama, koji su prvenstvo zbog tragedije gledali putem prenosa.

Nacionalni pobednik u Nemačkoj, srpskog porekla, već dve godine živi i radi u Berlinu, ali do pobede ipak nije lako došao. Neverovatna selekcija finalista za ovogodišnje prvenstvo, čija je tema bila "Ultra vajolet", odvijala se od juna. Komisiji su se slale fotografije radova i to u više navrata. Osim šminke i kose, trebalo je osmisliti kompletan stilski izgled. Stanojević ocenjuje da je ove godine tema bila kompleksna i da je moglo lako da se pogreši.

 

 

- Ocenjivanje je bilo neizvesno, s obzirom na to da sam bio sedmi po redu i da su takmičari pre mene dobijali vrlo dobre ocene - govori mejkap master Nikola. - Ipak, kada sam došao na red i od šest oblasti koje su se ocenjivale, najvišu ocenu dobio sam za tri, znao sam da je to to. Titula mi baš znači, jer otvara mnoga vrata. Nekome pehar može samo da stoji u ormanu, a neko, opet, može da izgradi karijeru. Videćemo kroz koju godinu šta ću ja uraditi.

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading