Koga, bre, vi zaj*bavate?! Opet nam deru kožu s leđa: Umesto 1.500, tehnički pregled plaćaćemo 5.000

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

07.11.2018

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su nas ubeđivali da novi pravilnik o tehničkim pregledima neće mnogo da podigne cene, brojne agencije uvele su nove cene koje su i do tri puta više u odnosu na one koje smo za tehnički pregled plaćali do sada.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) dostavljena je fotografija na kojoj se nalazi spisak cena usluga tehničkog pregleda koji su dogovorile agencije sa teritorije opštine Čačak.

- NOPS će se obratiti Komisiji za zaštitu konkurencije kako bi se utvrdilo eventualno kršenje zakona iz njihove nadležnosti - kažu u ovom udruženju.

Tako će, umesto dosadašnjih 1.500 dinara, tehnički pregled putničkog vozila koštati neverovatnih 5.000.

Pregled motocikla koji je koštao 800 dinara, sada će koštati između 3.000 i 4.000 dinara.

Za teretna vozila do 1,5 tona tehnički pregled će, umesto dosadašnje 2.000 dinara, ići i do 5.000 dinara, dok će za teže kamione koštati i 12.000 dinara.

Kada je novi Pravilnik stupio na snagu u agencijama koje obavljaju tehničke preglede su za Telegraf rekli da nova cena pregleda za putnička vozila neće ići iznad 3.000 dinara, dok će za teretna iznad 3,5 tone iznositi 5.000 dinara.

Foto: printscreen
Stari cenovnik

Povećanje cena agencije pravdaju složenijom procedurom tokom pregleda, jer od 5. jula svaki automobil mora da se kontroliše 30 minuta, a motocikl 15 minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading