REFORMOM DO STRUČNOG I NEZAVISNOG PRAVOSUĐA: Održan sastanak UST sa predstavnicima Saveta Evrope

Autor: Republika

Vesti

05.11.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Udruzenja sudija i tužilaca (UST) Srbije razgovarali su sa kolegama iz Delegacije Saveta Evrope u Srbiji, saopštio je UST.

Kako je navedeno u saopštenju, u konstruktivnom razgovoru  predstavljeni su program i ciljevi osnivanja i rada udruženja, iskazana zajednička spremnost i posvećenost jačanju nezavisnosti i samostalnosti srpskog pravosuđa, kao i zajedničkom doprinosu za okončanje procesa ustavnih reformi, a sve u cilju zatvaranja poglavlja 23 i efikasnoj reformi pravosuđa u pristupnim pregovorima Srbije sa EU. 

- UST je izrazio očekivanja da reformu pravosuđa posmatra kao priliku da se otklone smetnje za uspostavljanje nezavisnog, stručnog i odgovornog pravosuđa. UST je izneo stav da očekuje da predloženi ustavni amandmani koji su dobili zeleno svetlo Venecijanske Komisije budu razrađeni novim setom pravosudnih zakona u pravcu dodatnog jačanja nezavisnosti i efikasnosti pravosuđa, a u interesu građana - navodi se u saopštenju.

Ispred Delegacije SE sastanku su prisustvovali Danko Runić,  nacionalni koordinator projekta Jačanje pravnih garancija nezavisnih i nepristrasnih sudova i Maja Mićić Lazović, nacionalni koordinator projekta Podrška efikasnim pravnim sredstvima i uzajamnoj pravnoj pomoći, dok su delegaciju UST činili Nenad Stefanović, predsednik udruzenja, Ivana Josifović, predsednik UO, Ivan Duzlevski, koordinator za saradnju sa međunarodnim organizacijama i Nikola Pantelić, predsednik Programskog saveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading