NATO UBICE: U Srbiji sve više devojaka ima RAK DOJKE zbog BOMBARDOVANJA

Autor: Informer, Republika

Vesti

05.11.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija na vrhu evropske liste po broju mladih žena koje imaju karcinom dojke. To je direktna posledica NATO agresije, upozoravaju lekari

RepublikaFoto: pixabay.com

U Srbiji sve više devojaka mlađih od 25 godina oboleva od raka dojke i po tome je naša zemlja u samom evropskom vrhu, pokazuje statistika Evropskog registra za rak! Domaći stručnjaci, potvrđujući ove podatke, kažu da je to direktna posledica NATO agresije, jer su te mlade žene rasle i razvijale se nakon bombardovanja, kada je naša zemlja zatrovana osiromašenim uranijumom i drugim kancerogenim toksinima.

Ovoj činjenici ide u prilog i podatak da u Srbiji godišnje od raka dojke oboli 19, a umru tri žene mlađe od 30 godina, dok je u ostatku sveta ovaj kancer kod tako mladih osoba na nivou statističke greške. Takođe, kod nas razne vrste kancera svake godine dobije čak 80 odsto mladih više od evropskog proseka.

Naš čuveni neurohirurg prof. dr Danica Grujičić upozorava da je posle bombardovanja dramatično porastao broj mladih žena koje dobijaju rak dojke, dok se pre 1999. tako nešto gotovo uopšte nije dešavalo.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Rak dojke je bolest koja se najčešće pojavljuje kod žena starijih od 55 godina, dok je kod mlađih od 30 poprilično retko prisutna. Međutim, u Srbiji poslednjih godina ima sve više devojaka starih između 20 i 25 godina kojima lekari otkriju rak dojke. To je strašno, jer se ova bolest kod tako mladih žena pojavljuje na nivou incidenta, a kod nas se pojavljuje u desetinama slučajeva. I sada, pitanje je šta je to uticalo da se kod nas pojavi tako veliki skok u ovoj statistici? Čemu su to bile bile izložene mlade Srpkinje, a nisu njihove vršnjakinje u Francuskoj, Nemačkoj ili Britaniji?! Pa jasno je, u pitanju su posledice NATO agresije i kancerogeni toksini ostali posle bombardovanja. Zato apelujem da se veza između otrova iz bombi i rasta broja obolelih od karcinoma u Srbiji što pre ispita, kako bismo saznali pravu istinu - kaže dr Grujičić i dodaje da sve brojke govore u prilog ovoj tezi:

- Imamo u našoj zemlji 4.400 žena koje godišnje obole i 1.600 onih koje umru od raka dojke, što je daleko iznad evropskog proseka. To znači da ova bolest svakog dana u Srbiji uzme četiri do pet ženskih života?! Takođe, u Srbiji od kancera svake godine oboli 80 odsto dece više nego u ostalim državama našeg kontinenta. To ne može biti slučajno i ne može doći samo od sebe.

Poznati srpski onkolog prof dr Slobodan Čikarić ističe da je NATO agresija jedan od glavnih razloga za povećan broj obolelih od kancera dojke, naročito kod mladih devojaka.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading