Karavan prijateljstva Srbije i Egipta održan u Beogradu

Autor: turistickisvet.com

Vesti

16.10.2018

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom posete delegacije privrednika iz Egipta, koju predvodi načelnik okruga Crvenog mora Ahmed Abdulah, u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu održan je 15. oktobra Karavan prijateljstva.

RepublikaFoto: Promo foto
Karavan prijateljstva u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu

U prisustvu delegacije iz Egipta, ambasadora ove zemlje Nj.E. Amra Alguvejlija, te ambasadora Srbije u Egiptu Nj.E. Jugoslava Vukadinovića i brojnih uglednih zvanica, priređen je prigodan program koji su vodili novinari RTS-a Milena Božović Manić i Nebojša Kotlajić. Svi zajedno, podsetili su na prijateljstvo naše dve zemlje i diplomatske odnose koji traju duže od jednog veka.      

Zahvaljujući inicijativi Ambasade Egipta u Beogradu, grupa koju su činili predstavnici brojnih srpskih medija i nekoliko porodica koje su prethodnih godina više od trideset puta putovale u Egipat, nedavno je posetila najpopularnije egipatsko letovalište - Hurgadu.

RepublikaFoto: Promo foto
Diplomatski odnosi Srbije i Egipta traju duže od jednog veka

žeOvom prilikom, oni su uz snimke, fotografije i razgovor preneli svoje impresije o Hurgadi, predstavivši sve lepote ovog mesta u kom leto nikad ne prestaje. 


Delegacija egipatskih privrednika boraviće 16. i 17. oktobra u Jagodini, gde će biti potpisan sporazum o saradnji ovog grada i Guvernorata Crveno more.
RepublikaFoto: Promo foto

Gosti iz Egipta prisustovaće 17. oktobra svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.


Za vreme dvodnevnog boravka u Jagodini privrednici iz Egipta posetiće fabrike i industrijsku zonu, kao i Turistički kompleks Đurđevo brdo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading