RASPOP MIRAŠ ORGANIZUJE LINČ SRPSKOG PATRIJARHA: Procureo pakleni plan, sprema se napad na poglavara SPC

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

14.10.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici takozvane Crnogorske pravoslavne crkve planiraju da ometaju sutrašnje bogosluženje patrijarha srpskog Irineja u cetinjskom manastiru, a nije isključeno da "nezadovoljni građani" prvojerarha SPC i sveštenstvo zaspu jajima i bace mrlju na ovaj događaj.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Putuje u Crnu Gpru: Patrijarh Irinej

Kako "Novosti" saznaju, ovakav scenario priprema kružok oko poglavara kanonski nepriznate CPC Miraša Dedejića, a o čemu su neformalnim kanalima obaveštene i službe u Srbiji.

Cilj je da se kompromituje poseta prvog čoveka SPC i da se nemili događaji predstave kao "spontana i prirodna reakcija Crnogoraca", na anticrnogorsku politiku koju, po njihovoj zamisli, personifikuju i Irinej i SPC.

Posetu prvog po časti u srpskoj crkvi pratili su i medijski napisi u Crnoj Gori da se on i nekolicina srpskih analitičara i novinara na "crnoj listi" u Podgorici odnosno da im neće biti onemogućen ulazak u ovu državu. 

Te navode vlasti u Crnoj Gori nisu demantovala, a sam patrijarh je uoči puta za "Novosti" poručio:

- Nema nijedan razlog da ne putujem u Crnu Goru. Nisam obavešten da sam na bilo kakvoj listi nepoželjnih osoba, pa informacije o tome pripisujem samo medijskim spekulacijama.

Inače, Irinej će sutra zajedno sa antiohijskom patrijarhom Jovanom, prvo posetiti Cetinjski manastir, pa Ostrog, a potom i Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Nakon toga će patrijarh antiohijski napustiti Crnu Goru, a posetu nastaviti obilaskom srpskih svetinja - Studenice, Žiče i onih na Kosovu i Metohiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading