Američki građani obezbedili školski i medicinski materijal lokalnim zajednicama u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

10.10.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija sastavljena od pripadnika fondacije „Spirit of Amerika“, tima Civilno vojnih odnosa Vojske SAD i predstavnika Ambasade SAD u Beogradu ovog meseca obilazi lokalne zajednice širom Srbije kako bi uručili donacije školskog i medicinskog materijala. Ova grupa se nada da će saznati više o mogućnostima jačanja odnosa između građana Srbije i Sjedinjenih Država.

RepublikaFoto: pixabay.com
Američka zastava

Prva stanica bila je u Pranjanima u ponedeljak, 8.oktobra, gde je uručen školski material Osnovnoj školi “Ivo Andrić”, u skladu sa zahtevom koji je prenesen tokom skorašnjeg obeležavanja 74. godišnjice Operacije Halijard, kada je narod Srbije spasio i zaštitio preko 500 američkih i savezničkih vazduhoplovaca tokom Drugog svetskog rata.  Grupa je takođe sa lokalnim liderima započela razgovore o obeležavanju 75. godišnjice ovog herojskog spasavanja sledeće godine.

Delegacija će tokom sledeće nedelje obići i druge zajednica.  Novinari koji žele da prisustvuju mogu da posete ove lokacije:

  • Predškolska ustanova “Neven” u Prokuplju u 10:45, 11. oktobra 2018.
  • Centar za dnevni boravak dece, omladine, i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara” - Niš, u ponedeljak 15.oktobra 2018. (vreme će biti potvrđeno)
  • Klinički centar u Beogradu, odeljenje za radiologiju, 16. oktobra 2018. (vreme će biti potvrđeno)

    Organizacija „Spirit of Amerika“ se u potpunosti finansira privatnim donacijama običnih Amerikanaca.  Ovakve donacije su izraz velikodušnosti prosečnih Amerikanaca koji izdvajaju iz svoje ušteđevine kako bi zadovoljili potrebe mladih i porodica u Srbiji. Za dodatne informacije u vezi sa delegacijom i donacijama pozvati Ambasadu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading