LEKARI NA VMA IZVELI ČUDO: Izvadili tumor od 25 kilograma, niko u inostranstvu nije smeo to da uradi!

Autor: Republika

Vesti

10.10.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon višesatne, iscrpljujuće i visokorizične operacije, hirurzi Vojnomedicinske akademije uspešno su uklonili tumor težak 25 kilograma pacijentkinji Aleksandri Jevtić (47) iz Trstenika.

Foto: Republika
Ilustracija

Tim od pet vrhunskih stručnjaka: abdomenalni, grudni, vaskularni i plastični hirurga, kao i anesteziolog ove ustanove juče su od ranih jutarnjih sati davali sve od sebe da u hirurškoj sali VMA učine nešto što niko do sada nije smeo.

Oni su i pored sveg rizika odlučno ušli u borbu sa malignim tumorom teškim čak 25 kilograma, koji je Aleksandri zahvatio čitav abdomen i u nešto manjoj meri grudni koš, neizdrživo pritiskao sve organe u telu, da bi je na kraju prikovao za invalidska kolica.

Nakon jučerašnje operacije koja je, prema saznanjima "Blica", trajala nešto više od šest sati, Aleksandra je smeštena u hirurškoj intenzivnoj nezi i nalazi se pod stalnim nadzorom.

Redakciji "Blica" javila se i Aleksandrina sestra Katarina koja, i dalje oprezno, priča o čudu koje je zadesilo njihovu porodicu.

- Hodam, ali ne dodirujem zemlju, kao da lebdim. Uplašena sam i dalje, ali doktori su nam rekli da je operacija prošla kako treba, da je tumor izvađen. Morali su i još neke organe da joj izvade, ali to je sve po protokolu, kako je i trebalo da bude - jedva je rekla od šoka Katarina.

A Aleksandri su, osim tumora, izvađeni i desni bubreg, deo creva, i nekoliko rebara, a sve u cilju da bi se njen organizam što bolje očistio od potencijalnih klica ovog malignog tumora.

- Rečeno mi je da mora da određeno vreme bude u šok-sobi, kako bi joj se organizam dovoljno oporavio. Ma, neka je i pet dana tamo ako treba, samo neka se lepo rehabilituje. Ipak je u pitanju užasno komplikovan zahvat, njeno telo je izmučeno. Ekipa oko nje je izuzetna, rade joj analize na 15 minuta, sve je kako treba - kaže Katarina.

Aleksandru su, nastavlja ona, doktori u hiruršku salu uveli oko osam sati ujutru, da bi joj se, sa ohrabrujućim vestima, javili nešto posle 14 časova.

Podsetimo, pred slučajem Aleksandre Jevtić, koja se sedam godina leči od jednog tipa sarkoma, malignog tumora, koji joj je zahvatio čitav abdomen i u nešto manjoj meri grudni koš, uzmakli su mnogi. Kucala je na vrata klinika u Srbiji, Nemačkoj, Americi, Austriji, Italiji... No, niko nije uspeo da joj pomogne.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading