SKANDALOZNA HAJKA NA DIKOVIĆA: General na udaru zbog intervjua u Srpskom telegrafu

Autor: Republika

Vesti

02.10.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Ljubiša Diković našao se na udaru pojedinih medija zbog intervjua koji je dao za Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Na meti medija: Ljubiša Diković

Naime, jedan domaći portal okomio se na nedavno penzionisanog načelnika Generalštaba i to zbog javno iznetih stavova o njegovim prethodnicima i u to vreme pretpostavljenima generalom Nebojšom Pavkovićem i generalom Vladimirom Lazarevićem.

Diković je, podsetimo, u intervjuu Srpski telegraf, koji možete pročitati i na portalu Republika.rs, ocenio da su Lazarević i Pavković  "vrsni oficiri" koji su se našli na "teškom zadatku u teško vreme".

- Rekao bih pokazali izuzetnu pre svega ličnu hrabrost, veliku umešnost u komandovanje snagama u ratnim dejstvima u izuzetno teškim uslovima agresije NATO i šiptarskih terorističkih snaga sa praktično svih strana. Izuzetno ih poštujem kao vojnike i mislim da će se o njihovim odlukama tek izučavati, kao što, na kraju krajeva izučavamo genijalnost naših komandanata ili vojvoda u Prvom svetskom ratu, Mišića, Bojovića, Stepe Stepanovića i svih drugih, uključujući i Aleksandra Karađorđevića koji je nepravedno zapostavljen - rekao je Diković.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
General Lazarević

Upravo ovo Dikovićevo poređenje generala Pavkovića i Lazarevića sa prethodnicima iz slavne prošlosti, najviše je zaparalo ušli jednom domaćem portalu, koji je osuo "drvlje i kamenje" po generalu Dikoviću, ocenjujući njegovo poređenje - "skandaloznim".

U tekstu koji je taj portal objavio, Pavković i Lazarević se nazivaju ratnim zločincima, valjda zato što su branili Kosovo i Metohiju i to u najteže vreme, u vreme terorističke pobune na KiM i NATO bombardovanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading