(FOTO) "GORELO" NA SAJMU: Predstavljena oprema za vanredne situacije i obučenost vatrogasaca!

Autor: Republika

Vesti

02.10.2018

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas na otvaranju 41. Međunarodnog sajma prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlju na radu "112 EXPO" da su vatrogasci-spasioci od početka godine imali oko 18.000 intervencija i da su spasili više od 1.000 ljudi.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Pokazne vežbe

Marić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže veliki trud u poboljšanje organizacije, nabavku opreme i jačanje ljudskih kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica kako bi se na još viši nivo podigla bezbednost građana i smanjio broj ugroženih i materijalna šteta u vanrednim događajima.

Marić je ocenio da je Međunarodni sajam "112 EXPO" odlična prilika za predstavljanje rada svih službi u oblasti zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sajam bio u znaku vatrogasaca

- Posebno sam ponosan što možemo da predstavimo neke od resursa koje je Republika Srbija u prethodnom periodu nabavila za potrebe Sektora za vanredne situacije, kao što su navalna vatrogasna vozila, vatrogasne cisterne i druga oprema - rekao je Marić. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Prikazana oprema vatrogasnih službi

On je dodao da će tokom trajanja sajma pripadnici Sektora za vanredne situacije predstaviti sisteme i opremu za reagovanje u vanrednim situacijama, obučenost i pripremljenost vatrogasno-spasilačkih jedinica i specijalizovanih jedinica civilne zaštite. 

Na otvaranju sajma "112 EXPO" prikazana je i zajednička vežba pripadnika Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta, Gorske službe spasavanja i svih drugih delova sektora civilne zaštite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading