ADVOKATI PREKIDAJU RAD NA JEDAN DAN, OVO JE RAZLOG

Autor: Tanjug

Vesti

30.09.2018

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati u Srbiji ponovo će sutra obustaviti rad na jedan dan iz protesta što nema vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate, posebno zbog obustave komunikacije sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa rasvetljavanjem ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Miša Ognjanović

Za sutra u podne je planirana i konferencija za novinare Advokatske komore Srbije.

Zbog ubistva Ognjanovića, kada je ranjen i njegov sin, advokati su početkom avgusta obustavili rad na nedelju dana, a tada su najavili da će protesti biti održavani sve dok se ne budu videli konkretni pomaci u istragama povodom napad na advokate.


Advokatura je nezadovoljna i zbog, kako kažu, postupanja Republičkog javnog tužilaštva koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Ognjanovića, prekinulo komunikaciju sa predstavnicima Advokatske komore Srbije.

Protestom advokati Srbije žele da podsećaju javnost na neophodnost delotvorne zaštite advokata u vršenju advokatske službe, što je, ističu, pretpostavka za funkcionisanje pravosuđa u svakoj pravnoj državi.

AKB i AKS su pozdravile rad Stalnog tela za praćenje napada na advokate zbog uvođenja novog krivičnog dela “Napad na advokate”, kao i na donošenju Opšteg obaveznog uputstva svim tužilaštvima za hitno postupanje povodom krivičnih dela učinjenih na štetu advokata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading