DANI ŽALOSTI U NOVOM PAZARU

Autor: tanjug

Vesti

29.09.2018

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog požara u stambenoj zgradi "Bor" u kome je život izgubilo dvoje ljudi, a teže i lakše povređeno osmoro, na vanrednoj sednici Gradskog veća grada Novog Pazara nedelja, 30. septembar, i ponedeljak, 1. oktobar, proglašeni su za dane žalosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Anel Grbovic
Zgrada u kojoj je izbio požar

Gradsko veće takođe je donelo odluku da pomogne porodicama čiji su stanovi oštećeni u požaru, a biće izvršena i hitna provera ispravnosti hidranata i tehnička opremljenost u svim zgradama u Novom Pazaru.

- Velika je tragedija za grad, za sve nas. Naši su sugrađani izgubili živote u požaru. Grad je odredio delegaciju koja će u što kraćem roku posetiti Ministarstvo unutrašnjih poslova u čijoj je nadležnosti vatrogasno-spasilačka jedinica u Novom Pazaru, koja po zakonu treba da oprema, obučava i deluje u slučaju požara, što nije u nadležnosti lokalne samouprave - saopštila je Gradska uprava Novog Pazara.

Od nadležnih, MUP-a Srbije, zatraženo je da se vatrogasna jedinica opremi i ojača svoje kapacitete u opremi i ljudstvu, jer s postojećim kapacitetima, zastarelom opremom i nedovoljnim brojem ljudi u jedinici, nije moguće da odgovori na zadatke i nesreće ovakvog obima.

Sednica Gradskog veća počela je učenjem El Fatihe i minutom ćutanja za stradale sugrađane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading