LONČAR ŠALJE INSPEKCIJU U VRŠAC ZBOG SMRTI OGNJENA (8) UZROKOVANE SEPSOM

Autor:

Vesti

21.09.2018

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmogodišnji Ognjen Paunović iz sela Zagajica, kod Vršca, preminuo je 28. avgusta na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu od – sepse! Zbog sumnje da je smrt usledila zbog propusta lekara, detalje ovog slučaja ispituje zdravstvena inspekcija.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

U Opštu bolnicu u Vršcu Ministarstvo zdravlja poslaće u ponedeljak lekare iz Beograda da sprovedu vanredni, spoljni medicinski nadzor i ispitaju kompletno lečenje osmogodišnjeg dečaka Ognjena Paunovića. 

U resornom ministarstvu, prema saznanjima Novosti, nisu zadovoljni kako je u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Vršcu sprovedena unutrašnja kontrola vezano za prijem, lečenje i smrt osmogodišnjaka.

Majka preminulog dečaka rekla je da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus, a u bolnicu je primljen kada je, izgleda, već bilo kasno.

RepublikaFoto: pixabay.com

Već samo na osnovu samog protokola o javljanju Ognjena na preglede i simptoma koje je imao, sumnja se da je bilo propusta lekara.

- Moraju da se ispitaju sve okolnosti do detalja, i utvrdi ko je, kada i u čemu pogrešio, jer sumnjamo da je propusta bilo - objašnjava izvor "Novosti" iz Ministarstva zdravlja.

- Zato u ponedeljak u Vršac šaljemo abdominalne hirurge iz Instituta za majku i dete i Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, kao i pedijatre iz beogradskih domova zdravlja. Ako je neko pogrešio, i ako je zbog te greške dete preminulo, to ne može da prođe bez sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading