SJAJNE VESTI: Zamena skenera i magnetnih rezonanci u bolnicama!

Autor: Republika

Vesti

13.09.2018

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U bolnicama u Srbiji biće obnovljene magnetne rezonance, skeneri i ultrazvučni aparati i nabavljeni novi, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

On je precizirao da je u projekat zanavljanja opreme uključena i Svetska banka koja je obezbedila sredstva, a da se trenutno sa njihovim ekspertima rade analize kojim bolnicama da se nabave magnetne rezonance, gde da se zamene postojeće, kako bi se smanjile liste čekanja na tu dijagnostičku proceduru.

Do kraja godine biće definisano koja oprema za koju bolnicu će biti nabavljena.


- Mora da se uradi procena koja bolnica i šta treba da dobije od opreme. Nije samo da kupite magnetnu rezonancu, već treba opremiti prostor, obezbediti kadar - rekao je Lončar i podsetio da u Srbiji trenutno ima 19 magnetnih rezonanci i da od toga 15 radi.

On je rekao da država čini sve kako bi smanjio odlazak zdravstvenih radnika u inostranstvo. 

Država će, kako je rekao, nastojati da obezbedi lekarima da u zdravstvenoj ustanovi u kojima rade mogu popodne da rade sa pacijentima koji žele da ih baš određeni lekar pregleda i leči.

Takođe, nastojaće da se sa određenim zemljama potpišu ugovori i lekari odlaze na određeno vreme u inostranstvo - tri do šest meseci, da tamo rade i zarade, a da se onda vraćaju u svoju zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading