"Er Kairo" ostavio 170 putnika iz Srbije u Budimpešti: PUTNICI U DELIRIJUMU, NIKO IM SE NE OBRAĆA!

Vesti

12.09.2018

10:45 >> 13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici iz Srbije, koji su rano jutros poleteli iz Egipta za Beograd, preusmereni su u Budimpeštu. Naime, Aerodrom Nikola Tesla bio je celo pre podne zatvoren za sletanja i uzletanja, a otvoren je tek nešto posle 11 sati.

RepublikaFoto: ST/K. MARTIĆ
Srpski putnici na aerodromu u Budimpešti

Zbog ogromne gužve i pomeranja letova, aerodrom u Nišu nije uspeo da primi sve preusmerene vazduhoplove, pa je avion sa 170 putnika iz Srbije, koji su boravili u Hurgadi sleteo u Mađarsku, gde su u tranzitu.

- Ovo je potpuna katastrofa, doslovno su nas izbacili iz aviona. Meni je dete gladno, plače, nemamo pelene, nemam ni hrane za nju. Svi smo uznemireni, a niko nam se ne obraća. Trebalo je da sletimo u Beograd još jutros u pola sedam. Sleteli smo u Budimpeštu i niko ne zna šta dalje. Ne znamo ni kada ćemo krenuti za Beograd ni kako - kaže Marija N., jedna od putnica, koja je bila na odmoru sa dvogodišnjom ćerkom.

RepublikaFoto: ST/K. MARTIĆ
Majke s decom u krilima ne znaju kad će da se vrate kući

Među putnicima je i na desetine roditelja sa decom koji uporno pokušavaju da saznaju kada će biti prebačeni u Srbiju.

- Ovo je bezobrazluk! Posada je otišla u hotel da odmori, a nas su ostavili ovde bez ikakve informacije. Jasno nam je da je aerodrom u Beogradu bio zatvoren zbog problema sa avionom, ali moraju da nađu neko rešenje za putnike. Zahtevali smo da nam daju prtljage i da se sami organizujemo i odemo kombijem za Beograd, ali ne daju nam! - ljutito kaže Goran Z., koji je bio na ovom letu.

Foto: ST/K. MARTIĆ
Umesto da se već valjaju na tepisima u svojim sobicama, mališani vreme provode na hladnim pločicama aerodroma u Budimpešti

Putnici prete da će da tuže egipatsku aviokompaniju

- Ovakvu bahatost im nećemo oprostiti. Tužićemo kompaniju i naplatićemo ovo mučenje. Svaki čas dobijamo drugačije informacije. Pre dva sata rečeno nam je da ćemo poleteti za pola sata, pa ništa od toga. Sada nam dolaze neki aerodromski radnici i donose vodu i ćebiće - kaže Miloš P., koji sa suprugom i dvoje dece od sedam jutros sedi na ovom aerodromu.

Iako je predstvanica "Er Kaira" Vesna Višnjić izjavila za Srpski telegraf da će putnici najkasnije do 13 sati, iz Budimpešte poleteti za Beograd, oni su i dalje na aerodromu.

- Nažalost neće poleteti pre 16 sati, ovo novo vreme poletanja smo tek dobili. Putnike će odvesti u aerodromski restoran i tamo će im poslužiti ručak. Razumemo njihovu uznemirenost jer su od noćas u tranzitu - kaže Višnjićeva.

Ipak putnici sa kojima smo razgovarali tvrde drugačije.

- Dobili smo informaciju da će avion poleteti tek u 18 sati. Lažu nas i izmišljaju kako bi nas umirili. Nemaju posadu, zato nema leta. Svi iz posade su u hotelu, odmaraju - nervozno nam je ispričao jedan od putnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading