Ovo ste morali da nosite notarima, OD DANAS VIŠE NE!

Autor: bizlife.rs

Vesti

07.09.2018

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani od danas više ne moraju da donose izvod iz lista nepokretnosti prilikom overe ugovora o prometu nepokretnosti i postupaka raspravljanja zaostavštine kod javnih beležnika, pošto su beležnici sada mogu da imaju uvid u katastar, saopštilo je Ministarstvo pravde.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da su notari od 7. septembra u obavezi da građanima, prilikom overe ugovora o prometu nepokretnosti, izvrše uvid u list nepokretnosti na licu mesta bez naknade, što znači da građani ne moraju sami da pribavljaju taj dokument.

Ministarstvo napominje da se za sve ostale postupke u kojima je gradjanima potreban, list nepokretnosti mora pribaviti u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), ali i da uskoro gradjanima neće biti potreban izvod iz lista nepokretnosti za postupke pred sudom.

U saopšptenju se navodi da se podaci u koje javni beležnici vrše uvid ažuriraju na tri dana, i da gradjani, ukoliko žele, mogu pribavljati izvod iz lista nepokretnosti na dan overe na šalterima nadležne službe katastara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading