SRPSKI LEKARI SPASLI GRKINJU OD DAVLJENJA!

Autor: Republika

Vesti

28.08.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maja i Dušan Banović, lekari iz Gakova kod Sombora, nisu čekali ni sekunde kada su u petak, odmarajući se sa decom na plaži u Haniotiju, ugledali ženu koja se davi. Dok su drugi shvatili šta se dešava, ovaj mladi bračni par već je bio u moru i spasavao telo koje je plutalo na vodi. Zahvaljujući njihovoj munjevitoj reakciji, nesrećna žena uspela je da preživi.

RepublikaFoto: facebook.com/DusanMaja Banovic
HEROJI: Dušan i Maja Banović

Kako su Maja i Dušan ispričali, sve je počelo kada je neko povikao: "Woman!", pokazujući na ženu koja je plutala blizu obale, glavom okrenutom nadole. Imala je peraja na nogama i kačket na glavi. Srpski lekari odmah su je okrenuli i zatekli jeziv prizor - žena je bila modra kao šljiva, nije imala puls i nije disala. Jedino što im je davalo nadu da će uspeti da je spasu su uske zenice. Viknuli su da neko dozove hitnu pomoć i počeli reanimaciju. Nakon minut, dva, žena je počela spontano da diše i da izbacuje vodu.

Maja i Dušan potom su joj pomogli da sedne i da tako sačeka hitnu pomoć. Iako je sve trajalo oko 20 minuta, njima se činilo kao večnost. Kada su shvatili da su uspeli i da će žena preživeti, bili su van sebe od uzbuđenja. Ispostavilo se da je žena lokalna Grkinja koja svakodnevno pliva. Njen sin već je narednog dana pozvao Banoviće i zahvalio im što su mu spasli majku. Ona je sada dobro, ali je zadržana u lokalnoj bolnici radi daljih ispitivanja.

Inače, Dušan Banović radi u Opštoj bolnici u Somboru kao internista i budući je kardiolog, a Maja je na specijalizaciji iz pedijatrije za Dom zdravlja Odžaci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading