Ovako je Đuro Đurović vodio BPŠ: Davali milione u humanitarne svrhe!

Autor: M. L. - J. D. J.

Vesti

22.08.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je trebalo pomoći poplavljenima u Obrenovcu, srpskim manastirima i narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, pilotima Vojske Srbije, Savetu protiv nasilja u porodici, zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi, predvođeni Đurom Đurovićem, davali su novac iz sopstvenog džepa. Njihova humanost, međutim, kao da je preko noći zaboravljena.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Đuro Đurović

Ova škola sada je ukinuta, a Đuru Đurovića optužuju za milionske dugove koje je napravio prethodni direktor i sa kojima on nema nikakve veze.

TUĐI DUGOVI

Čak i sam ministar prosvete Mladen Šarčević, koji bi ovu oblast trebalo da drži u malom prstu, neprestano lažno optužuje Đurovića za dugove napravljene u vreme mandata Ilije Samardžića. Đurović je, kako nam objašnjava, po dolasku na funkciju zatekao strahovite slučajeve malverzacija. Naime, iz škole je izvučen 931 milion dinara tako što su raznim propalim firmama davane milionske pozajmice. O svemu tome postoji i dokaz - zapisnik budžetske inspekcije Ministarstva finansija od 8. juna 2015, u kojem inspektor otkriva šemu po kojoj je, pod rukovodstvom Ilije Samardžića, novac izvlačen iz škole.

- Sa "Kontiki travelom", koji je bio u stečaju, BPŠ je u periodu od 6. avgusta do 18. novembra 2013. godine sastavila čak 13 ugovora o pozajmicama, ukupno vrednim 186 miliona dinara, iako se znalo da "Kontiki" to neće moći da vrati. "Simpu" je, po istom principu, pozajmljeno 540 miliona dinara, Radničkom pet miliona, "Novostima" 50 miliona... - navodi Đurović pokazujući podatke navedene u izveštaju budžetske inspekcije.

PRAVDA SE LAŽIMA

Ne zna se zašto onda ministar insistira da su to dugovi koje je napravio Đurović kada on, u vreme kada su ugovori o pozajmicama sklapani, nije ni bio direktor škole. Možda na taj način pokušava da opravda nezakonitu odluku da ukine BPŠ i od nje preko noći napravi akademiju.

Ipak, ništa što se dogodilo Đurovića nije sprečilo da pokrene i još jednu humanitarnu akciju, pa je sa kolegama iz škole 6. avgusta donirao 122.670 dinara za podizanje "zida plača" za nestale na Kosovu. Brojne su donacije koje su Đurović i zaposleni u BPŠ ostvarili dajući novac isključivo iz sopstvenog džepa, a ne budžeta škole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bogdan

23.08.2018 09:45

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu predaju profesori sa osporenim doktoratima. Škola je u minusu.