KRSTIĆ OBRAZLOŽIO OSTAVKU: Organizuju se paravojni kampovi, a RTS priča kako je zdravo da deca budu na svežem vazduhu

Autor: Tanjug

Vesti

19.08.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marketniški stručnjak Nebojša Krstić obrazložio je danas razloge za ostavku koju je dao na mesto člana Upravnog odbora RTS zbog, kako kaže, afrimativnog izveštavanja o paravojnom kapmu na Zlatiboru, čijim je održavanjem, između ostalog, "prekršen sijaset zakona, uključujući i povelju UN o pravima deteta", ali je, smatra Krstić, i naneta šteta imidžu Srbiji, jer su mediji u regionu danima pričali o "militarizaciji i fašizaciji" naše zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Presekao: Nebojša Krstić

- Taj je izveštaj bio afirmativan po taj kamp. U njemu je, istina, bilo elemenata zapitanosti da li je to baš korisno za decu, ali je većinom sadržaja u prilogu zaključeno da razloga za brigu nema, da se deca lepo druže i na svežem su vazduhu - rekao je Krstić za Tanjug komentarišući razloge ostavke u UO RTS, koju je objavio na Tviteru. 

Zloupotreba dece

Ocenjujući da paravojni kamp ne sme da se pretvori u priču treba li deca da se uče orijentaciji u prirodi, Krstić je upozorio da je to spin koji je trebalo da zabašuri činjenicu da neko pokušava da legitimizuje stvaranje privatnih, stranačkih paravojnih kampova, koji zloupotrebljavaju decu za ko zna kakve svoje mračne političke ciljeve. 


Krstić je upozorio da se na taj način prikriva činjenica da se time krši sijaset zakona, od Ustava Srbije, do Povelje UN o pravima deteta.

Dodao je da ne bi trebalo ni da pominje jako loš uticaj cele te priče na imidž Srbije. 

Država primereno reagovala

- Svih ovih dana na hrvatskim i nekim drugim komšijskim medijima išla je priča o kampu uz komentare o ''militarizaci'', ''fašizaciji'' Srbije koja, to tvrde zlonamerni, pokazujući dečiji kamp kao dokaz, formira nekakav svoj ''pravoslavni ISIS'' - naveo je Krstić.

Sada već bivši član UO RTS-a navodi da su sve to vrlo opasne stvari koje je država, to jest aktuelna vlast, na vreme prepoznala i na primeren način reagovala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Mara

19.08.2018 15:39

Veoma pametan covek, jasno mi je zbog cega je sve to uradiom

Verica

19.08.2018 15:40

Šteta je već naneta! Nadam se da posledice neće biti masivne ili trajne.

Dare

19.08.2018 15:40

Sigurno je da je motiv davanja ostavke Krstića potpuno na mestu,RTS je sve sramotnije počeo da izveštava.

Dusan

19.08.2018 15:40

Slazem se da deca treba da budu na svezem vazduhu, ali ne uz puske.