ŠAKIRA SE UGRADILA 85 EVRA PO UČENIKU? Roditelji dece tvrde da su prevareni

Autor: Republika

Vesti

25.07.2018

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je glavni krivac za to što je 106 učenika Devete beogradske gimnazije, ali i drugih škola, 11. jula poljubilo vrata hotela u španskom letovalištu Ljoret de Mar, još uvek nije poznato. Dok ogorčenim roditeljima ništa nije jasno, glavni akteri ovog skandala ne prestaju da se prepucavaju putem medija i da krivicu prebacuju jedni na druge.

RepublikaFoto: Tanjug

Po dolasku u Španiju deci je rečeno da agencije "Planeta promet" i B2R nisu odradile svoj deo posla iako su roditelji uredno platili aranžman. Pored toga, u autobusu su im uzimali novac za izlete, koje nisu ni realizovani. Traženo im je da na licu mesta isplate preostale rate iako je bilo dogovoreno da to mogu učiniti do oktobra. Platili su diskoteku koju nisu ni videli... Ovo su samo neke od neprijatnosti i muka koje su zadesile srpske đake.

Neki roditelji smatraju da je profesorka istorije Snežana Martić, zvana Šakira, koja je u sopstvenoj režiji organizovala ovu ekskurziju, glavni krivac, dok drugi okrivljuju vođu puta Dejana Vojinovića.

S druge strane, Marko Njegomir, advokat vođe puta Dejana Vojinovića, kaže da je Snežana bila u ugovornom odnosu sa agencijom B2R, kao i da se ugrađivala, što su  potvrdili i roditelji.

- Profesorka Martić je bila u obavezi agenciji da plati 255 evra, a od roditelja je uzimala 340, po detetu se ugrađivala oko 85 evra. Ona je ostala dužna 11.000 evra. Uplatila je određeni iznos, ali nije isplatila to što je bila u obavezi da plati pre polaska i zato je došlo do problema. Isto tako nije davala deponovane čekove, koje je bila u obavezi da da - tvrdi Njegomir.

Njegov klijent Dejan se ne smatra krivim, ali će se odazivati pozivima nadležnih kako bi se utvrdilo šta se dogodilo.

- Videćemo još da li će Vojinović podneti krivičnu prijavu ili obeštećenje za naknadu štete protiv profesorke. Nije tačno ni to da je on u autobusu i hotelu od dece uzimao pare za izlete, to su deca plaćala pre putovanja - objašnjava Njegomir.

Inače, po navodima nekih medija, Vojinović je ranije bio vlasnik dve turističke agencije koje su zbog prevare ostale bez licence.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading