MISTERIOZNA PENA SE IZLILA U DUNAV: Niko ne zna šta je u pitanju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.07.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznata tečnost izlila se prošle noći u Dunav, kod Žeželjevog mosta, a trenutno se ispituje o kakvoj materiji je reč, preneli su lokalni mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/index.hr
Foto: Ilustracija

U JKP "Vodovod i kanalizacija" rekli su da tokom noći nisu dobijali prijave zbog tog slučaja, ali i da se ovog trenutka ne može znati od čega je pena.

Kako su naveli, pena je najčešće organskog porekla, razgradiva je u vodi, zbog čega ne bi trebalo da predstavlja zagađenje. 

- Prvo će naša laboratorija proveriti sastav otpadne vode iz tog perioda. Ukoliko se utvrdi da ima ozbiljnih zagađenja u uzorku, poslaćemo ih nekoj od akreditovanih laboratorija da se tačno utvrdi šta je ispušteno u kanalizacioni sistem. Podsećamo vas da se većina vode bez bilo kakvog prečišćavanja, osim mehaničkog tretmana putem automatskih uređaja ili korpi, direktno odvodi u Dunav", rekli su u "Vodovoda - za portal 021.rs. 

U tom preduzeću apelovali su na građane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnost i da ne bacuju predmete u kanalizaciju, jer to dovodi do "ozbiljnih problema". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading