SNAŽNA PORUKA SRBIMA I HRVATIMA: Brat Željka Joksimovića isključuje megafon mržnje

Autor: Republika

Vesti

20.07.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat Željka Joksimovića, glumac Saša Joksimović koji je već dugo aktivan u pozorištu, ima novu ideju, koju je rado podelio sa prijateljima na Fejsbuku.

RepublikaFoto: facebook.com/sasa joksimovic
Saša Joksimović

Radi se o Sašinoj ideji da snimi film o partizanskom heroju Stevi Filipoviću, a kakvu poruku je glumac poslao i Srbima i Hrvatima pročitajte u nastavku:

- Odavno me progoni misao da snimim film o Stevi Filipoviću partizanskom heroju koji je ispod vešala uzdignuo pesnice i odbio milost nacista. Hrvat iz Opuzena usred Valjeva, njegov životni put je inspiracija za mlade ljude koji žive u mržnji i ne shvataju da Srbi i Hrvati umeju da žive, bore se i umiru zajedno za ideale slobode.

Ali, na žalost, današnja Hrvatska ne veliča ni Stevu, ni najvećeg hrvatskog pesnika Ivana Gorana Kovačića ni Ivu Lolu Ribara, već nadbiskupa Stepinca koji je službovao u vreme Ante Pavelića i NDH, najužasnije tvorevine Drugog svetskog rata.

Možda je to samo moja lična utopija, ali vredno je mlade ljude podsećati da Srbi i Hrvati nisu arhinerpijatelji, ali ono što ih povezuje se svesno potiskuje i veličaju Blajburg, Tompson i svi koji nose megafon mržnje, a ne antifašizma i slobode - napisao je on. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading