PLJUSKOVI CELE NEDELJE: Naglo pogoršanje vremena, očekuju se velike količine padavina

Autor: J. D. J.

Vesti

17.07.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek što smo počeli da uživamo u ponekom zraku sunca, leto opet ide na pauzu, i to skoro cele nedelje. Danas će biti umereno do potpuno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prema prognozi RHMZ, lokalno se očekuju i velike količine padavina, od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap

 Maksimalna dnevna temperatura kretaće se između 23 i 29 stepeni. Sutra će biti nešto lepše vreme nego danas jer će se smenjivati oblaci i sunce, ali će u severoistočnim i centralnim predelima zemlje sredinom dana i posle podne biti kiše i pljuskova sa grmljavinom.

20 litara kiše pašće danas lokalno po kvadratu za tri sata

Takođe, u čitavoj zemlji duvaće jak, povremeno i olujni vetar, ali će temperatura biti slična kao danas, 24-28 stepeni. U četvrtak i petak ponovo promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U subotu će biti više sunca i toplo, maksimalna temperatura u većini predela biće oko proseka za ovo doba godine, oko 30 stepeni.

Međutim, posle podne u severozapadne, a krajem dana i tokom noći i u ostale predele stiže naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Slično vreme će biti i u nedelju, uz retku pojavu poslepodnevnih pljuskova i grmljavina, a u ponedeljak ponovo promenljivo i malo svežije s pljuskovima i grmljavinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading