Na prodaju 23 nepokretnosti Vojske Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

14.07.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju 23 nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vojska Srbije

Među nepokretnostima, koje su navedene u oglasu objavljenom na sajtu Direkcije, neke su vredne i više od milion evra.

Najvredniji je vojni kompleks "Medoševac" u Nišu, koji je ponuđen po početnoj ceni od 1,426 miliona evra, zatim vojni kompleks "Ul. Voje Dulić br.2" u Požarevcu, po ceni od 1,262 miliona evra, kompleks "Mira" u Leskovcu, sa cenom od 1,086 miliona evra.

Takođe, na prodaju je i kompleks u Ostružnici na Čukarici, po ceni od 940.194 evra i vojni kompleks "Lečilište Avala", po početnoj ceni od 586.200 evra.

Na prodaju su, između ostalog, i vojni kompleks "Klub VS" u Aleksincu, skladište „Potok Mesić - Belocrkvanski put” u Vršcu, kasarna „Dobočaš“ u Irigu, vojni kompleks „Bukovac” u Petrovardinu, vojni kompleks strelište "Iline vode" u Kragujevcu, "Vila Katarina", po nameni skladište u Knjaževcu, poslovni prostori na više lokacija.

Vojni kompleks - "Medoševac" skladište pogonskog goriva u Nišu čini osam objekata, površine 791,53 kvadratnih metara i zemljište površine 39.594 kvadrata.

Na prodaju je i vojni kompleks „Ul. Voje Dulić br. 2“ po nameni Klub Vojske u Požarevcu, površine 1.592, 86 kvadrata, sa zemljištem površine 8,9 ari, kao i kompleks „Mira“, skladište u Leskovcu, koji čine 15 vanknjižnih objekata, površine 3.621,62 metara kvadratnih i zemljište ukupne površine 5,98 hektara.

Oglašen je i vojni kompleks - „Reka Ostružnica - Sektor-2“, skladište u Beogradu na Čukarici, površine 89.932 metara kvadratnih, kao i vojni kompleks - "Lečilište Avala", kasarna u Beogradu-Voždovac, koji čini šest objekata, površine 677,91 kvadrata, sa zemljištem površine 175.519 kvadrata.

Pojedine kasarne i objekti prodaju se po sniženim cenama, pošto na prethodnim pozivima za kupovinu nije bilo zainteresovanih.

Za pojedine objekte, poput "Medoševca", u Ostružnici i Avali, se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nisu ispitani i očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading