NIJE VENECIJA! Posle poplava, kroz ovaj grad u Srbiji možete samo ČAMCEM!

Autor: telegraf.rs

Vesti

09.07.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok u nekim delovima Srbije kiša još uvek nema nameru da stane, u drugima problem nije voda koja stiže sa neba, već ona koja se nagomilala na zemlji i nikako da otekne.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Pojedine ulice je lakše preplivati, nego preći, a njihovim stanovnicima sa prljavim talasima naviru i gorke uspomene na 2014. godinu.

Trenutno je situacija najlošija u Petrovcu na Mlavi, gradu čije ime sada zvuči bolno sakrastično. Tu se reka rasprostrla po dvorištima žitelja, dok je mutna bujica na kolovozima našla sebi novo korito.

Mnogi građani morali su da ostave svoje automobile nasred ulice, jer im je voda stigla do kablova u ugasila vozila.

Neželjene plaže stvorile su se i u Beogradu. Dok se voda ne povuče, neke gradske saobraćajnice nedostupne vozačima.

Kao što sneg može da sakrije mnoge probleme u glavnom gradu, tako i kiša ume da ih otkrije. Loše urađene ili nesanirane ulice, poput onih u naselju Vojvode Vlahovića, odmah poplave i stanovnicima stvore ogromne probleme.

Mnogi od njih komentarišu kako su im na raksrsnicama od semafora potrebnije pumpe za vodu.

Sličnog su mišljenja i u čačanskim naseljima Kulinovci, Trnava i Atenica, gde se voda još uvek ispumpava, a čamci su korisniji od automobila.

 

Današnje poplave u #cacak usled obilnih padavina.

A post shared by reflektor.rs (@reflektor.rs) on Jul 7, 2018 at 12:29pm PDT

Podsetimo, vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji Čačka, i 10 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delovima teritorija opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading