Haos u Nacionalnoj službi za zapošljavanje: PLJUŠTE PRIJAVE PROTIV DIREKTORA!

Autor: B. KAŠANSKI - D. SIMIĆ

Vesti

06.07.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) - pljušte prijave, prekršajne i krivične, najviše zbog javnih nabavki, budžetska inspekcija nabraja silne nepravilnosti, a direktoru Zoranu Martinoviću se ozbiljno drma fotelja.

RepublikaFoto: Tanjug
Brani se od optužbi: Zoran Martinović

Na sve to, Martinović, kog je već sud kažnjavao (pogledajte dokument u prilogu), odgovara da mu smešta radnik kog je otpustio.

IZOSTAO SA ROČIŠTA

Hronološki gledano, u redovnoj godišnjoj kontroli za 2016. i 2017. godinu budžetska inspekcija Ministarstva finansija u NZS otkrila mnogobrojne nepravilnosti u vezi sa javnim nabavkama u periodu iz 2013. i 2014. godine, kada su službom rukovodili direktor Martinović i predsednik Dario Mačkić. Zbog toga je podneta prekršajna prijava, ali se na zakazanom ročištu krajem maja ove godine Martinović jedini nije pojavio (za Srpski telegraf tvrdi da nije primio poziv, mada drugi sagovornici iz NSZ kažu suprotno).

Foto: Lična arhiva
Martinović je imao posla sa sudom još dok je bio u Ministarstvu rada, osuđen je zbog spornog posla sa firmom "Maximedia", o kojoj smo poslednjih meseci u nekoliko navrata pisali zbog varanja penzionera
Foto: Lična arhiva

U međuvremenu, kako navode naši izvori u NSZ, pojavila se i krivična prijava koja je podneta zbog malverzacija (stvarnih ili navodnih, utvrdiće tužilaštvo) u nabavci softvera za Nacionalnu službu.

- Po NSZ se priča da je softver plaćen mnogo skuplje nego što mu je realna cena. Uz to, nije se baš ni pokazao u primeni - kaže jedan od naših sagovornika.

UVOĐENJE REDA

Prema nezvaničnim informacijama našeg lista, ovom prijavom trenutno se bavi Specijalno tužilaštvo i uskoro treba očekivati rezultate njihovog postupanja.

I bez te istrage, atmosfera u NSZ je dovedena do usijanja. Zbog svega je inače i razrešen Dario Mačkić, što je tada protumačeno kao početak uvođenja reda, a po svemu sudeći, ista sudbina uskoro će snaći i Martinovića.

Zoran Martinović nalazi se na čelu Nacionalne službe za zapošljavanje od 2014. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

02.01.2019 20:48

Uhapsiti lažova i suditi mu.Svu imovinu tkz naci službe za zapošljavanje popisati i poslati izvršitelje za plenidbu imovine da se obeštete građani Srbije.Sve zaposlene otpustiti i primiti nove ljude.Pogledajte sajt kolika je ne pismenost zaposlenih u toj kriminalnoj organizaciji.