Nagrada „Najkompanija 2018“ za Aerodrom Nikola Tesla

Autor: Republika

Vesti

06.07.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrtu godinu uzastopno međunarodni stručni žiri u organizaciji Regionalne nezavisne agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija, Evropsko udruženje menadžera u BiH i magazin "Euromanager", 5. jula u Sarajevu dodelio je nagradu "Evropski Najmenadžer i Najkompanija 2018", koju je primio v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, Saša Vlaisavljević.

Foto: Promo foto
Saša Vlaisavljević

V. d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla, Saša Vlaisavljević izjavio je ovim povodom:

“Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine laureati, iako je konkurencija svake godine sve izraženija. Aerodrom Nikola Tesla danas je jedna od najprofitabilnijih kompanija u regionu od 27,6 miliona evra ostvarene dobiti u 2017. godini. Sa više od 5,34 miliona putnika jedini smo aerodrom u regionu koji se nalazi na listi 100 najprometnijih u Evropi. Već 24 meseca uzastopno beležimo rekorde u broju usluženih putnika, a u prvoj polovini godine uslužili smo 7 odsto, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle rekordne godine.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd prema trenutnim finansijskim pokazateljima u prvih pet meseci ove godine ostvario je neto dobit od približno 1,1 milijardu dinara, dok su prema aktuelnim pokazateljima ukupni prihodi u poslednjih 5 godina uvećani 67 odsto, broj putnika veći je 66 odsto, broj avio-operacija uvećan je 38 odsto, promet robe i pošte veći je 2,8 puta, a vrednost akcije uvećana je 4 puta. Očekujemo još jednu rekordnu poslovnu godinu po svim parametrima.

Čestitam svim dobitnicima, kojih je ove godine iz čak 18 zemalja, i zahvaljujem svima koji su prepoznali uspeh Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Ovo priznanje obaveza nam je da naredne godine budemo još bolji, profitabilniji i uspešniji”.

Na svečanosti u Sarajevu u prisustvu eminentnih predstavnika poslovne zajednice jugoistočne i srednje Evrope nagrađeni su menadžeri iz različitih oblasti biznisa u zemljama jugoistočne i srednje Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading