CRNA SRBIJO! Očajni Nišlija PRODAJE BUBREG zbog duga za struju!

Autor: novosti.rs

Vesti

01.07.2018

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prodao bih oba bubrega, muka me je na to naterala, isključili su nam struju, a žena mi je asmatičar, ne može bez inhalatora, niti bez struje..." Ovako govori Nišlija Stojadin Mitić (72), koji se odlučio na nesvakidašnji korak - prodaju bubrega kako bi otplatio dug za električnu energiju, koji je prešao 177.000 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Očajni Nišlija ne može da izađe na kraj sa dugovima/Foto: Ilustracija

Mitić kaže da je svestan da prodaja organa u Srbiji nije legalna i da može da odgovara pred zakonom, ali, kako tvrdi, sa trenutnim primanjima, koja su daleko ispod proseka, drugo rešenje ne vidi. Zato se odlučio da prodaju bubrega oglasi preko fejsbuk-naloga svog komšije.

- Javljaju se ljudi iz cele Srbije, iz Kruševca, iz Vojvodine, iz Vranja. Nude mi između 5.000 i 6.000 evra. Sa kupcima prvo dogovorim da oni plate pregled, da proverimo da li je sa bubrezima sve u redu, mada nikad nisam bio bolestan. Planiram da se i zvanično prijavim kao donor... Duša me boli što u pola noći moja žena ide kod komšija da se inhalira - ispričao je "Novostima" Mitić.

Tvrdi i da ga supruga i ćerka odgovaraju od ove ideje, ali i naglašava da žive sa 14.000 dinara mesečno.

- Žena prima invalidsku penziju. Ja još nisam počeo da je primam. Sa minimalnim primanjima, redovno smo plaćali struju, ali onda nam je stigao nekakav dug od 177.000 dinara za neovlašćenu potrošnju. I to sam prihvatio da platim, ali su iz Elektrodistribucije u međuvremenu skinuli strujomer i posle su zatražili da postavim nov i sada mi traže 200.000 dinara da bi mi ponovo priključili struju - pita se Mitić.

U JP EPS kažu da je u slučaju korisnika Stojadina Mitića, koji je u više navrata isključivan zbog duga, ali i činjenice da je otkriven u krađi električne energije, u potpunosti poštovan zakon i da mu je omogućeno da obaveze plati na rate.

- Za poslednji slučaj obračunata je neovlašćena potrošnja u vrednosti 177.667 dinara. Kupac je sklopio sporazum o odloženom izmirenju duga, koji zasad poštuje - navode u EPS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading