STEFANOVIĆ I MARIĆ OBIŠLI UGROŽENA PODRUČJA

Autor: Tanjug

Vesti

29.06.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović večeras je u Draževcu, u opštini Obrenovac, obišao s pripadnicima Sektora za vanredne situacije i ljudima iz obrenovačkog Štaba građane i domaćinstva koja bi mogla biti ugrožena obilnim padavinama.

RepublikaFoto: Tanjug
Tekst potpisa

Pripadnici Sektora i Štaba pomno prate situaciju na terenu, i za sada nijedan građanin nije povređen niti ima ugroženog stanovništva, a pripadnici SVS zajedno sa kolegama iz redovnog sastava policije, pripravni su ukoliko bude neophodna evakuacija stanovništva u ovoj opštini.

Evakuacija u Stepojevcu

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić večeras je u Lazarevcu, u mestu Stepojevac, gde je angažovano 17 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila i četiri čamca i oni evakuišu najugroženije građane. 


Do sada je u Stepojevcu evakuisano 30 ljudi.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani još u Novom Sadu gde, usled obilnih padavina kanalizacija nije mogla da primi svu vodu, pa vatrogasci-spasioci uveliko rade na crpljenju vode, uglavnom iz podrumskih prostorija.

Jaka kiša i pljuskovi pogodili su danas više delova Srbije izazivajući bujice i probleme u saobraćaju, a pod vodom su bile neko vreme i pojedine saobraćajnice u Beogradu.


Olujno nevreme uz snažan vetar i veliku količinu padavina pogodilo je Suboticu oko 18.00 casova, a kako javljaju mediji, u tom gradu veliki broj ulica je poplavljen, saobraćaj je usporen, a izvaljena su i mnoga stabla, a jedna osoba je lakše povređena. Olujno nevreme je trajalo desetak minuta.

Podvožnjak kod železnicke stanice u Subotici je bio gotovo sat vremena blokiran zbog preopterecenih kanalizacionih odvoda, a policijska patrola dežura sa obe strane puta.

Prema informacijama, jedna osoba iz naselja Gabrić je lakše povredena prilikom pada stabla na vozilo u pokretu.

Najveća materijalna šteta do sada je zabeležena na krovu zgrade Ekonomskog fakulteta i Studentskog centra, odakle je odleteo deo krovne konstrukcije.

I saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Stepojevca je gotovo blokiran zbog bujice koja je večeras od puta napravila jezero, navode mediji.

Meštani u Konaticama peli su se na kuće kako bi se sklonili od vodene stihije koja je nadirala.

Bujica je u tom mestu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinuđeni zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode.

Kiša je izazvala i izlivanje vode u Bariču, a prenose da je Barička reka poplavila 20 domaćinstava.


Saobraćaj se i u Beogradu odvijao otežano zbog kiše i vetra posebno na autoputu u oba smera, i to od Bežanijske kose do Dušanovca, kao i na Brankovom mostu i ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj, a problema je bilo i na drugim saobraćajnicama. 

Neko vreme deo Radničke ulice bio je pod vodom, kao i Autokomanda.

U Beogradu su, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sve gradske ekipe angažovane u pojačanom stepenu zbog obilnih padavina i nevolja koje su izazvale u mnogim delovim Beograda, a Vesić kaže da najviše problema ima u zoni Kijevskog potoka u slivu Topčiderske reke.

Tamo je, kako prenosi Beoinfo, došlo do izlivanja Kijevskog potoka čime je ugroženo više od dvadeset kuća, pa je policija zatvorila deo prilaza tom delu naselja, a ekipe vodoprivrednih preduzeća prilaze s druge strane. 

Ima problema i u naselju "Ljubiša Jelenković", takođe u Rakovici, a na teren su upućene ekipe Beogradvoda sa pumpama i Beogradski vodovod i kanalizacija, kao i ekipe Gradske čistoće sa specijalnim vozilima i cisternama za crpljenje vode. 

Situacija pod kontrolom

- Ekipe svih preduzeća su u pojačanom stepenu angažovanja. Situacija je pod kontrolom i pozivam građane da se pridržavaju uputstava nadležnih organa kako bismo zajedno prevazišli probleme koje stvorila nepogoda - naveo je Vesić. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Tara

29.06.2018 22:16

Svaka cast nasoj drzavi jer uvek reaguju na vreme kako bi sanirali sve. Dizem kapu

kosta

30.06.2018 04:02

@Tara - Odgovorno i za svaku pohvalu

kaktus037

29.06.2018 22:18

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani još u Novom Sadu gde, usled obilnih padavina kanalizacija nije mogla da primi svu vodu, pa vatrogasci-spasioci uveliko rade na crpljenju vode, uglavnom iz podrumskih prostorija.

milan

29.06.2018 23:17

Podrska nasoj drzavi i postovanje za borbu koju pruzaju narodu u teskim situacijama !