VOZAČI, SPREMITE SE: Zbog ovoga se pada na tehničkom pregledu

Autor: J. D. J.

Vesti

30.06.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači kojima ističe registracija neka dobro spreme četvorotočkaše jer od 5. jula startuje rigorozniji tehnički pregled.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Da je došao kraj praksi da se uverenje o tehničkoj ispravnosti izdaje na slepo, bez pregleda vozila, govori to što će se ceo tehnički fotografisati, a kasnije, pošto se steknu uslovi, i snimati. Napravljene fotografije ostaju u servisu koji je uradio pregled, a on je dužan da ih čuva u svojoj bazi bar dve godine. Takođe, neće biti gledanja kroz prste, jer će vozilo morati da bude pregledano do najsitnijih detalja.

Nekada "zanemarljive" stvari, poput neispravnih brisača, blatnjavog automobila, korozije na farovima, ispucalih pneumatika, neposedovanja kuke za vuču i najsitnijih oštećenja na šoferšajbni, po novom pravilniku su razlozi zbog kojih se pada tehnički. Ljubitelji zatamnjenih stakala više neće moći da registruju auto ako nemaju uverenje da su fabrički ugrađena.

BROJKA

3.500 dinara će koštati tehnički pregled

A da bi sve to stigli da provere, tehnički pregled će morati da traje bar 30 minuta, kako bi se vozilo detaljnije pregledalo.

Novina je i cena tehničkog, koji će koštati oko 3.500 dinara, umesto dosadašnjih 1.500. Svi objekti koji imaju licencu za tehnički pregled moraće da poštuju ove novine jer bi u suprotnom mogli da izgube dozvolu za rad.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je da postupak tehničkog pregleda u Srbiji do sada nije bio na visokom nivou i da će sada to biti promenjeno. Inače, statistika pokazuje da neispravna vozila učestvuju sa 2,5 odsto u saobraćajnim nesrećama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading