MINISTAR VULIN: ZAHVALJUJUĆI MOZZARTU, VOJNI SPORTISTI VIŠE NEĆE PROPUŠTATI TAKMIČENJA

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

29.06.2018

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Mozzart i Ministarstvo odbrane potpisali su u zgradi Starog generalštaba ugovor na osnovu kojeg će ta Kompanija donirati 100.000 evra za razvoj sporta u vojsci, čime je praktično postala generalni pokrovitelj svih sporstkih aktivnosti u našem sistemu odbrane.

Foto: Promo foto

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je rekao da, zahvaljujući ovom ugovoru, više neće biti niti jednog prvenstva, u zemlji i u inostranstvu, koje će vojni sportisti preskočiti jer nisu imali dovoljno sredstava.

- Zahvaljujući sporazumima koje smo danas potpisali, moći ćemo da se takmičimo, a biće omogućeno i da najistaknutiji sportisti, kao što je Davor Štefanek, postanu deo naše vojne reprezentacije i reprezentuju Vojsku Srbije i našu zemlju na svetskim prvenstvima, rekao je ministar Vulin dodajući da se kvalitet vojnih prvenstava danas ne razlikuje mnogo od svetskih prvenstava i Olimpijade. On je dodao da će se raditi na tome da se više nego do sada ulaže u vojni sport, ali i da će biti veća očekivanje od vojnih sportista.

Foto: Promo foto

Ugovor su potpisali generalna direktorka kompanije Mozzart Koviljka Lončar i brigadni general Siniša Radović, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM (Međunarodni savet za vojne sportove).

- Kako mi u kompaniji Mozzart, na neki način, živimo od sporta, nastojimo, kada god smo u mogućnosti, da mu se odužimo, kao i zajednici i društvu u kome poslujemo. U tom smislu, smatramo da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost. Saradnju sa Ministarstvom odbrane smo i počeli preko sporta prošle godine kada smo donirali kompletnu sportsku opremu za žensku futsal ekipu Vojne akademije, a sada smo saradnju proširili na čitav sport u Vojsci. Nadam se da će oprema, rekviziti kao i drugi vidovi podrške sportskim aktivnostima koje ćemo pružiti a za koje nam naši prijatelji iz Ministarstva ukažu da su potrebni, doprineti da uspesi naših vojnih sportisa budu još veći, rekla je generalna direktorka Kompanije Koviljka Lončar.

Današnji događaj bio je prilika i da se potpiše Sporazum Ministarstva odbrane sa Sportskim savezom Srbije, a potpisivanju su prisustvovali članovi ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su ostvarili zapažen uspeh na nedavno održanom Prvom pojedinačnom prvenstvu Srbije u džudou za pripadnike Vojske i Policije. Tom prilikom istaknuto je i da je učešće vojnih sportista na svetskim vojnim prvenstvima postalo praksa, a ne izuzetak kao što je to ranije bilo, kao i da je tokom prvih šest meseci 2018. godine više od 300 pripadnika Vojske Srbije učestvovalo na 11 sportskih događaja i osvojilo 34 medalje regionalnog i internacionalnog karaktera.

U kompaniji Mozzart, u kojoj je društvena odgovornost jedan je od prioriteta, samo tokom prošle godine u humanitarne svrhe i za društveno odgovorne projekte uplaćeno je i donirano više od pola miliona evra, a donacijama je pomognuto više od 100 neprofitnih sportskih organizacija i pojedinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading