ODLUČENO JE: Stanari koji nisu izabrali upravnika moraće da plate OVU CENU!

Autor: Tanjug

Vesti

27.06.2018

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština grada Beograda utvrdila je iznos naknade koju će stanari koji nisu izabrali upravnika zgrada plaćati za usluge profesionalnog upravnika.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Prinudne upravnike će postavljati lokalna samouprava, a visina usluge će iznositi, u zavisnosti od veličine zgrade od 240 do 366 dinara na mesečnom nivou.

Za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova naknada po stanu za profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava, na mesečnom nivou, iznosiće 240,57 dinara, za zgrade od osam do 30 stanova 288,68 dinara, a u zgradama sa više od 30 stanova 336,80 dinara. 


Istom odlukom regulisana je i visina izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje zgrada, pa tako minimalna visina troškova za tekuće održavanje mesečno u zgradi bez lifta iznosi 360,85 dinara, a u zgradi sa liftom 469,11 dinara. 

Kada je reč o investicionom održavanju zgrade, na cenu utiče više parametara, plaća se po kvadratu i to od tri do osam dinara po kvadratu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading